Sofia med systern Lina Hellqvist på Svenska Hjältar-galan

Sofia Hellqvist gick under måndagskvällen på Svenska Hjältar-galan på Cirkus med systern Lina.  

Prins Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist gick på gårdagens Svenska Hjältar-gala i en Kate-inspirerad klänning från Reiss. Med sig hade hon systern Lina, som numera är lika engagerad i Project Playground som Sofia. Det var bråda dagar för systrarna Hellqvist. Vid lunch-tid minglade Sofias lillasyster Sara på ett välgörenhets-event, initierat av bland annat Sofia Hellqvist. Lina stod för presentationen.

Sofias storasyster Lina Hellqvist (tv) gav en presentation av Project Playground på So Stockholm

 

Sofia kunde inte närvara vid press-vernissagen på So Stockholm, som hon bjudit in till tillsammans med fotografen Linnea Frank och designern Andrea G.

Fotokonst och designade T-shirts

I stället fanns Lina Hellqvist på plats och höll i presentationen av Project Playground för de inbjudna gästerna, som bjöds på glögg, julgott, och försäljning av foto-konst och designade T-shirts med motiv från Project Playgrounds verksamhet i Sydafrika.

Sara Hellqvist

Även Sofias yngre syster Sara Hellqvist – se bilden till höger – fanns på plats. Hon är däremot inte involverad i Project Playground utan har en examen i bland annat beteendevetenskap och doktorerar nu vid psykologiska institutionen på Stockholms universitet.

 

Designern Andrea G och fotografen Linnea Frank

Andrea G Design är ett klädmärke som lanserades under år 2012. Det var Andreas specialgjorda T-shirts som nu såldes till förmån för att förbättra barnens liv i kåkstäderna utanför Kapstaden. Fotografen Linnea Frank har skapat tavlorna, som ligger till grund för printet på T-shirtarna.

Vad är Project Playground?

Project Playground är en organisation grundad av Sofia Hellqvist och Frida Vesterberg, med fokus på barnen i kåkstäderna runt Kapstaden, Sydafrika. Enligt hemsidan fokuserar organisationen på att förbättra alla barns tillvaro och även hålla liv i deras drömmar.

Prins Carl Philip på LRF

Som vi berättat i en annan artikel fanns prins Carl Philip i Stockholm under måndagen, fast ute på ett helt annat uppdrag. Prinsen besökte LRFs huvudkontor. Läs  mer om detta här››

Av Åsa Bönnelyche

Foto: svenskdam.se, Stella Pictures och faksimil hovets hemsida, Linnea Franks blogg.

Läs mer: 

 Se fler bilder från eventet på Linnea Franks blogg>>

Läs mer om Sofias klänning på Kungliga modebloggen här››

 

 

Se Lina Hellqvist, Sofias syster, prata om sitt engagemang

Lina Hellqvist arbetar numera med systern Sofia och gav en presentation av Project Playground. Lina har en fil.kand från Samhällsplanerarlinjen vid Stockholms universitet. Här visar vi en film från vårt möte i går.

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=BqFhSB6H1B8