Sofia och Carl Philip i SVT:s Morgonstudion

prins carl philip och prinsessan sofia intervjuas i svt

Nu berättar Carl Philip och Sofia mer om sin allra viktigaste hjärtefråga; att skapa en tryggare nätvardag för barn och unga. I en ny intervju med SVT berättar prinsparet öppet om sina egna erfarenheter kring näthat.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har valt att engagera sig i barn och ungas liv på nätet. Genom prinsparets stiftelse har de lanserat en rapport om näthat, tillsammans med försäkringsbolaget mySafety. En rapport som bygger på fruktansvärda berättelser från barn runt om i samhället.

Nu väljer paret dessutom att prata om den viktiga frågan i tv. Den 1 november kommer en SVT:s Morgonstudion att sända en intervju med Carl Philip och Sofia. Vi har pratat med programledaren Karin Magnusson som var den som mötte prinsparet!

carl philip och sofia i morgonstudion svt

Programledaren Karin Magnusson mötte prinsparet för en öppenhjärtig intervju.

– Intervjun fokuserar mycket på den här rapporten. Det blev ett öppet samtal och jag upplevde att de är väldigt grundade i den här problematiken. Dessutom har de ju personliga erfarenheter av de här frågorna.

– De berättade också om hur de resonerar kring barnen och deras skärmtid.

Carl Philip och Sofia öppnar upp sig i ny intervju

Karin Magnusson berättar också att intervjun filmades tidigare i veckan på hotellet Ett hem, i närheten av tv-huset. Carl Philip och Sofia kom dit själva – utan varken lillprinsarna eller hunden Siri.

Prinsparet berättar också hur de tror att kungens besked, om att deras barn inte kommer att kallas Kungliga Högheter, kommer att påverka framtiden. Kommer det bli lättare att skydda dem mot internets baksidor, med tanke på den kungliga förändringen? Sådana frågeställningar diskuteras också i intervjun.

Dessutom pratar Carl Philip och Sofia om att det är otroligt viktigt att även deras barn får göra misstag när de växer upp. Men frågan är hur stora misstag de kommer att göra när de har allmänhetens ögon på sig – trots att de i framtiden ska betraktas som privatpersoner.

Missa inte intervjun med Carl Philip i Morgonstudion SVT1, fredagen den 1 november.

Foto: TT, Christoffer Hjalmarsson

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: