Sofia och Carl Philip intervjuas i Dagens Nyheter

prins carl philip prinsessan sofia

I en ny intervju med Dagens Nyheter berättar Carl Philip och Sofia vad kungens beslut, om den nya rollfördelningen i familjen, egentligen betyder för dem. De talar också öppet om internets baksidor – som framförallt prinsessan fått uppleva.

I en ny intervju med Dagens Nyheter berättar prinsparet vad kungens beslut, om att frånta fem barnbarn titlar, egentligen betyder för dem.

– Så klart finns det vissa begränsningar i vad man kan göra som prins eller prinsessa i yrkesval. Mycket är det ju att man går in i olika ideella verksamheter. Detta öppnar ju upp för att våra pojkar och deras kusiner på andra sidan vattnet får möjlighet att skapa sin framtid på det sätt som de tycker är bäst och viktigast för dem, säger prins Carl Philip.

Prinsessan Sofia berättar om hatet

Dessutom berättar Sofia, ärligt, om hur hon upplevde första tiden som prins Carl Philips flickvän – med all den uppmärksamhet som det innebar.

– När vi blev tillsammans tror jag att det skapade väldigt mycket känslor hos väldigt många personer. Jag var en vanlig person som hade sociala medier och ett jobb där jag fick detta direkt till mig. Jag blev väldigt ställd över det enorma hat som riktades mot mig som person. Det är ju många år sedan nu, men det gjorde mig förvirrad och jag kände mig väldigt ensam, säger prinsessan.

Att paret själva har upplevt internet baksidor har gjort att de i dag arbetar aktivt mot näthat via sin stiftelse.

I intervjun berättar paret också om hur deras nya roll efter kungens beslut förändras.

– Direkt kanske inte våra roller ändras jättemycket. Men långsiktigt, i och med att man kommer att fokusera på statschefen och blivande statschefen med familj, så kommer det bli lite friare även för oss. Eller hur, säger prinsessan Sofia och vänder sig till sin man.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: