Sofia och Carl Philip intervjuas i SVT Morgonstudion

prinsessan sofia och prins carl philip intervjuas i morgonstudion svt

Prinsessan Sofia har gjort ett nytt, spännande, inhopp. Den 1 november kommer alla morgonpigga kunna se henne i SVT:s program Morgonstudion.

Efter kungens besked, om att kungafamiljen krymper, gapade prinsessan Sofias kalender tom på uppdrag. Men efter att prinsparet lanserade sin nya rapport om näthat, i samband med försäkringsbolaget mySafety, har de gjort flera intervjuer. Nu senast i SVT:s Morgonstudion.

Carl Philip och Sofia intervjuas i SVT

Svensk Damtidning kan berätta att Carl Philip och Sofia har förinspelat en intervju som kommer att sändas imorgon fredag, den 1 november. Den som intervjuar kungligheterna är programledaren Karin Magnusson och ställer både frågor om rapporten – men också om att vara föräldrar till barn som är föremål för allmänhetens intresse.

Barn och ungas närvaro på internet står nämligen i fokus när det kommer till parets arbete med prinsparets stiftelse.

– Det här är ju ingenting som vi behövde förhålla oss till när vi växte upp. Alla plattformar, med smartphones och så vidare, är ju någonting som har kommit de senaste tio-femton åren. Samtalstonen har ju alltid funnits men nu är det ju på en helt annan nivå. Man har full access till hela världen. Det du skriver och lägger upp finns ju alltid kvar, säger prins Carl Philip.

I samtal med Karin Magnusson

Sofia fortsätter:

– Och det sprids väldigt fort och väldigt brett. Det vittnar ju många unga om också. Hamnar man i utsatthet på näthet så är det inte bara jag själv, och den som utställer mig, som vet om det utan alla i skolan kan se vad som skrivs. Och det är ju förödande.

Foto: TT, SVT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: