Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofia och Carl Philip på galaparty utomlands

13 nov, 2023, 16:00 
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip med Alexander Bitar
Hemliga utlandsresan: Bilden visar prinsessan Sofia och prins Carl Philip på fest i Schweiz.
Annons
Sanningen bakom prinsessan Sofias mystiska frånvaro!Brand logo
Sanningen bakom prinsessan Sofias mystiska frånvaro!

I den kungliga offentligheten lyser hon just nu med sin frånvaro – men bakom kulisserna är det mycket som pågår i prinsessan Sofias liv.

Som denna hemliga galakväll i Schweiz!

Tillsammans med prins Carl Philip lämnade hon Sverige i förra veckan för att i all tysthet flyga till Lausanne – det visar den nya bilden som har flutit upp på Instagram.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip med Alexander Bitar under Project Playgrounds välgörenhetsauktion och insamlingsgala i Lausanne i Schweiz

Sofia glittrar i sin hellånga svarta paljettklänning med florstunt liv och Carl Philip matchar i smoking. Mellan dem ser man tydligt hans gipsade och nyopererade hand.

Annons

Med på bilden är också den svenska – men internationellt verksamma – konsthandlaren Alexander Bitar, som är den som har lagt ut bilden på sociala medier.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på väg till välgörenhetsauktion i Stockholm för Project Playground
Sofia och Carl Philip – som varit på oväntat blixtbesök i Schweiz.

Och någon semesterresa var det inte tal om.

Nej, detta handlade om Project Playgrounds årliga välgörenhetsauktion, och denna gång hade man inte bara flyttat utanför Sveriges gränser – utan också teamat ihop sig med Schweiz-baserade stiftelsen The Non-Violence Project. Allt på temat För en tryggare värld.

Annons

Project Playgrounds välgörenhetsgala i Lausanne

Sofia och Carl Philip var hedersgäster under galakvällen, som började med powermingel och övergick i en middag där en lång rad föremål och upplevelser auktionerades ut till högstbjudande.

Alexander Bitar under Project Playgrounds välgörenhetsauktion i Lausanne i Schweiz
Alexander Bitars företag – som handlar med historiska artefakter – hade donerat ett pass från år 1944 med Raoul Wallenbergs namnteckning.

Platsen var anrika École Hôtelière de Lausanne – världens äldsta hotellskola, grundad 1893 – och syftet var förstås att dra in pengar till Project Playground: Välgörenhetsorganisationen som prinsessan Sofia och Frida Vesterberg grundade 2009.

Annons
Lausanne by night
Målet för Sofias och Carl Philips utlandsresa: Lausanne i Schweiz.

Bland dem som gått in och skänkt föremål och upplevelser fanns allt från champagneföretag till Skultuna och ishotellet i Jukkasjärvi.

Prinsessan Sofia och Project Playground

– Du som stöttar Project Playground gör en väldigt stor skillnad, både för barnen och för samhället i stort. Du är vår hjälte, skrev prinsessan Sofia och Project Playground i samband med insamlingsgalan i fjol.

I år var prinsessan Sofias syster Lina Hellqvist som vanligt med och arrangerade – men det blev ett blixtbesök i Schweiz.

Annons

Redan i lördags var prinsparet hemma i Stockholm igen för att fira prins Daniel under hans 50-årsfest på Kungliga slottet.

Prinsessan Sofias syster Lina Hellqvist
Prinsessan Sofias syster Lina Hellqvist.
Prins Daniels 50-årsfest på Stockholms slott
Stockholm slott – där det festades till långt in på natten i lördags.
Annons

Foto: TT, Project Playground/Instagram, Instagram.

Annons