Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofia och Carl Philips val - så blir dopet

17 aug, 2016, 13:18 
Agneta Nisbeth
Det blir kungliga gäster, officiell mottagning på slottet och en privat lunch. Nu har Sofia och Carl Philip valt hur deras barndop ska se ut.
Annons
Sofia-Carl-Philip-Ibl2

Den 9:e september blir det kungligt barndop i Drottningholms slottskyrka och det ser ut att bli ett dop som liknar de som prinsessan Madeleine och Chris O’Neill hållit för Leonore och Nicolas. Madeleine som är född på Drottningholm gjorde ju sommaren 2014 det mycket personliga valet att hålla dopet i den mindre och mer privata slottskyrkan i direkt anslutning till slottet.

Enligt ett pressmeddelande från hovet står det klart att prins Carl Philip och prinsessan Sofia väljer att göra på samma sätt när deras son döps i september. Efter dopet fortsätter gästerna till en mottagning och därefter blir det en privat lunch för de närmaste vännerna och familjen. Som vi redan skrivit är det ärkebiskop Antje Jackelén, överhovpredikant Johan Dalman och hovpredikant Michael Bjerkhagen som förrättar dopet, och därefter blir det mottagning och privat lunch.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Alexander föddes den 19:e april i år. Hans fullständiga namn är Alexander Erik Hubertus Bertil.

Prins Alexander kommer att bära dopklänningen som för första gången bars 1906 av dåvarande prinsen Gustaf Adolf. Sedan dess har klänningen burits av alla kungliga barn sedan kungens far och hans syskon döptes. Till klänningen hör en dopkappa i satin och i den broderas dopbarnens namn in. Kungafamiljen är mycket traditionsburen och dopvattnet kommer även denna gång att hämtas från en källa från Öland. Bland gästerna kan vi förvänta oss att se utländska kungligheter, representanter för det riksdag, regering och officiella Sverige, samt vänner och familj.

Av: Liv Sander.

Foto: IBL/Stella Pictures.

 

Annons