Sofia reser iväg med Carl Philip – har ett hemligt kärleksnäste

Carl Philip och Sofia älskar Ökenäs, gården prinsen ärvde.

När det är dags för "hemester" är det lägligt att ha en idyllisk sörmländsk gård att tillgå – och det är precis vad Carl Philip och Sofia har.

Vi är mitt uppe i blomstrande sommar och just nu är det nog många som tänker att det inte är dumt med “hemester” ändå, när det ändå inte går att resa utomlands. Nu har prinsparet Carl Philip och Sofia tagit vara på det fina vädret och rest till sitt sommarställe Ökenäs utanför Trosa, Södermanland.

Carl Philip ärvde Ökenäs av gymnasieläraren Bertil Jonsén när denne gick bort 2007. De träffades när Bertil arbetade som frivillig under upprustningen av kung Carl Gustafs torpedbåt T46. Bertil uppskattade prinsens arbete ombord och hans intresse för jakt, skog och fartyg och bestämde sig för att testamentera hela sin förmögenhet till honom. Och i den ingick Ökenäs.

Prins Carl Philips och prinsessan Sofias Ökenäs gård i Sörmland
Prins Alexander och prins Gabriel på sommarlov på Ökenäs gård.

Sedan dess har prinsen gjort renoveringar och skött underhåll och Ökenäs är därmed en gård i toppskick. Det måste vara underbart för de två småprinsarna Alexander och Gabriel att kunna spendera sommaren på den idylliska gården.

Prinsessan Sofia har även visat sig växa in i rollen som förebild, och det visar hon ännu en gång. Paret har gett sig av från Djurgården för att spendera en del av semestern på landstället. I ett Instagraminlägg från Ökenäs skriver paret att de vill inspirera andra att utforska Sverige i sommar.

“Eftersom många stannar hemma i år och upptäcker Sverige på nära håll så kommer vi här på Instagram att dela med oss av några av våra smultronställen där vi befinner oss i sommar. Detta för att visa att vårt vackra land har fantastiska möjligheter för en kul, härlig och aktivitetsfylld hemester” står det i inlägget.

Vi får hoppas att det fina vädret håller ut sig så att prinsfamiljen kan njuta fullt ut av den sörmländska sommaren.

Foto: TT/Instagram