Sofia som barn - så såg hon ut

sofia-hellqvist

Hovet har även gett oss ett par bilder på Sofia Hellqvist som barn – ni kan se dem här.

Via hovets hemsida och deras nya bröllopssajt får vi nu veta lite mer om prins Carl Philips flickvän Sofia. De berättar att Sofia Kristina Hellqvist föddes den 6 december 1984 på Danderyds sjukhus. Familjen flyttade från Täby till Älvdalen 1991. Föräldrar är Erik och Marie Hellqvist.

sofia-hellqvist-hovet

Sofia döptes i Tibble kyrka den 26 maj 1985. Sofia Hellqvist har en äldre syster, Lina, och en yngre syster, Sara. Sofia bor på Djurgården i Stockholm tillsammans med prins Carl Philip.

sofia-hellqvist-skidor

Sofia har alltid gillat att åka skidor.

Sofia_farfar

Under rubriken utbildning och arbete får vi veta att Sofia Hellqvist gick i grundskolan i Älvdalens Montessoriskola och Älvdalsskolan.

Hon gick estetiskt program med musikalinriktning på Vansbro Utbildningscenter.

På bilden här intill ser vi Sofia och farfar Stig Hellqvist, fotot taget i januari 1988.

Jobbat i en plastfabrik

Sofia har haft flera olika sommarjobb, bland annat i en sportbutik, som servitris och i en plastfabrik. Hon har sedan tonåren besökt och arbetat som volontär och biståndsarbetare i Sydafrika, Senegal och Ghana.

Yogalärare

År 2005 började Sofia Hellqvist studera redovisning med inriktning på affärsutveckling på New York Institute of English and Business. Sofia är även certifierad yoga-lärare, vilket hon också blev i New York. Hon arbetade som yoga-instruktör på Yoga to the People, New York.

 Fristående kurser

Sofia har även studerat fristående kurser på Stockholms universitet; Global etik, Barn-och ungdomsvetenskap, FN:s konvention om barnens rättigheter i teori och svensk praktik samt Genus och internationella relationer, på totalt 22,5 högskolepoäng.

sofia-playground

Project Playground

2010 grundade Sofia Hellqvist Project Playground tillsammans med Frida Vesterberg och arbetade där som generalsekreterare fram till april 2015. Sedan april 2015 är Sofia aktiv hedersordförande i Project Playground.

Intressen

Yoga, hälsa och träning är några av de intressen som ligger Sofia Hellqvist varmt om hjärtat. Även barn- och ungdomsfrågor är ett starkt intresse för henne.

Foto: Mattias Edwall och Kungahuset.se samt privat och Erika Gerdemark