Sofia stöttar Victoria – efter beskedet om Madeleine

Prinsessan Madeleine, kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia.

Att fira utan sin syster, det svider. Men samtidigt som Madeleine riskerar att missa hela födelsedagsfesten, så finns prinsessan Sofia där för Victoria.

 

Den kungliga Sollidensommaren 2020 börjar ta form – och det ser mycket ljusare ut än för bara några veckor sedan. Nu står det ju också klart att kronprinsessan Victoria kommer att kunna bli firad av sin kungliga storfamilj när hon fyller 43 år den 14 juli – fast det riskerar att bli med ett sorgligt undantag:

Prinsessan Madeleine sitter fortfarande fast i Florida med sin man Chris O’Neill och barnen prinsessan Leonore, 6, prins Nicolas, 5, och prinsessan Adrienne, 2.

Madeleine

Håll tummarna för Madeleine. Victoriadagen utan henne vore jättetrist.

Så blir Victoriadagen på Öland 2020

– Just nu kan eller får prinsessan Madeleine inte ta sig hit. Hennes närvaro står och faller med USA:s restriktioner, säger Stephan Rimér som ansvarar för Victoriadagarna.

När tror du att ni får besked om Madeleine?

– Jag har egentligen ingen prognos för det. Vi är beredda på att få det beskedet väldigt sent.

Men annars är det fin uppställning, det står klart när vi talar med Stephan Rimér.

– Jag kan bekräfta att även prins Carl Philip och prinsessan Sofia kommer att närvara.

De kommer till Öland och kungafamiljens sommarslott, både för att vara med vid Victoriakonserten, och för att fira att sin syster och svägerska privat.

I år äger konserten rum i Borgholms mäktiga slottsruin, närmare bestämt i det så kallade Audiensrummet, en mer än 300 år gammal ruinsal med utsikt över Alvaret och Kalmarsund.

Borgholms slottsruin, där Victoriakonserten äger rum 14 juli 2020

Borgholms slottsruin. En gång var detta ett storslaget barockslott, men branden på 1800-talet ödelade allt.

Men kungaparet kommer för första gången på alla år att stanna hemma som de hemmaisolerade sjuttioplussare de är, och missar därmed hela den tv-sända, men i år mycket intima Victoriakonserten.

Så det blir ändå ett högst ovanligt firande för kronprinsessan Victoria på födelsedagskvällen. Men förutom sin Daniel kommer hon i alla fall att ha prinsessan Sofia vid sin sida, och brorsan Carl Philip förstås, och det värmer nog detta tunga coronaår.

Prinsessan Sofia och kronprinsessan Victoria med Estelle.

Prinsessan Sofia firar Victoria.

Foto: TT. Film: Victoriadagarna / LeRoy Media, Prinsessan Madeleine / Instagram.