Sofia tog Madeleines plats – för drottningens skull

Att bo i varma Florida har verkligen både sina fördelar och nackdelar. Prinsessan Madeleine missade viktiga middagen hemma för Childhood, som tur är finns prinsparet nära till hands!

Igår firade Childhood Foundation sitt 20-års jubileum med en en pampig, något privat, middag på slottet. Klädkoden för kvällen var smoking och bland de cirka 40 inbjudna gästerna återfanns styrelserepresentanter och chefer för Childhood i Tyskland, Brasilien och USA. Ingen mediebevakning fick äga rum, beslutade hovet..

Victoria och Daniel

Victoria och Daniel missade firandet på slottet eftersom de deltog i premiären av musikalen & Juliet i London.

Madeleines engagemang för Childhood

Madeleine och Silvia

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia i New York i början av oktober.

Madeleine har själv varit engagerad i Childhood sedan tonåren och förväntas ta över stafettpinnen den dagen som drottningen tar ett steg tillbaka. Men trots det stora engagemanget för organisationen, saknades hon vid det viktiga firandet. Prinsessan Madeleine kommer istället hem till Nobeldagen, den 10 december, och hade svårt att slita sig från vardagen och barnen i Florida för att åka hem två veckor tidigare än planerat.

Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia stöttar kungaparet och kronprinsessparet när det behövs.

När Thank You-galan för Childhood ägde rum i New York i början av oktober var både drottningen och prinsessan Madeleine på plats, men middagen som hölls igår på slottet missade alltså tyvärr Madeleine. Men några som som sagt var på plats istället var prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Precis som Madeleine så brinner Sofia för barns rättigheter och passade utmärkt som inhoppare.

Prinsessan Sofia ville dessutom mer än gärna vara med under den viktiga kvällen för att stötta svärmor i hennes hårda arbete med Childhood. Drottningen och Sofia har fått en närmre relation än någonsin nu när de arbetar mer och mer ihop.

Mer frihet för Madeleine och prinsparet i framtiden

Kungens beslut tidigare i höstas innebär i längden mer frihet för prinsessan Madeleine och prinsparet, men eftersom prinsparet bor i Sverige lär de stötta kungen och kronprinsessan en hel del framöver ändå. När de behövs så kommer dem, som de tidigare har meddelat. Prinsessan Madeleine meddelade även hon att hon kommer stötta statschefen i den mån hon behövs, men att bo på andra sidan Atlanten försvårar minst sagt möjligheterna.

Foto: TT