Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Sofia vill nu lära sig mer om den offentliga miljön

11 nov, 2011, 14:27 
Agneta Nisbeth
Annons

Hovets presschef Bertil Ternert berättar nu för Svensk Damtidning att prins Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist önskat lära sig mer om den offentliga miljön.

Annons

Sofia Hellqvist har redan bekräftats som prins Carl Philips flickvän av hovet och paret är helt öppna med att de bor ihop. Nu berättar dessutom hovets informationschef Bertil Ternert att Sofia Hellqvist kommit med önskemål om att få lära sig mer om hur hon ska hantera den offentliga miljön.

Förlovning?

Att informationschefen ens tar emot en sådan förfrågan, och bekräftar det i media, gör att spekulationer om en stundande förlovning börjar snurra. Prins Daniel fick ju inte skriva sig hos kronprinsessan innan förlovningen var ett faktum, och någon hjälp med den offentliga miljön från hovet fick han absolut inte. I stället tog han själv kontakt med en PR-byrå i Stockholm.

Intresserad att veta mer

– Hon har markerat att hon självklart är intresserad av att veta mer om den offentliga miljön på grund av det här medieintresset som hon har upplevt. Det stämmer. Här är det en person som vistas mycket i en offentlig miljö, och att hon i något sammanhang vid något tillfälle har ställt en fråga om detta, det är ungefär på den nivån det varit, säger nu Bertil Ternert till Svensk Damtidning.

Annons

Ingen krishantering

Svensk Damtidning undrade; om att Sofia ens vänder sig till hovet med den här frågan får det ju att låta som att det är en förlovning på gång?

– Nej, nej. Jag uppfattar inte att det är någon krishantering som pågår och jag uppfattar inte att det är någon utbildning som pågår speciellt.

Uppfattar du att det är en förlovning på gång?

– Jag uppfattar inte det heller.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Margareta Heed

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons