Sofias agerande väcker frågor – har inte setts till på veckor

Prinsessan Sofia har inte synts till på flera veckor.

Prinsessan Sofia har inte synts till offentligt på två veckor och nu undrar många vad prinsessans nästa steg är.

Under våren och coronapandemins framfart har många människors vardags förändrats. Eftersom det inte har varit möjligt att röra sig fritt i världen har många fått ställa in sina planer. Det har inte heller varit läge att göra några stora livsförändringar, åtminstone inte om det handlar om att flytta utomlands. Detsamma gäller givetvis för prinsessan Sofia, som ju precis skulle påbörja en ny roll i kungahuset efter det att kungen valde att plocka bort titlarna från barnbarnen samt göra Victoria och Daniel till främsta företrädarna.

I december, år 2019, intervjuades Carl Philip och Sofia av TV4:s Jesper Börjesson. Då fick de frågan om kungens beslut att krympa kungafamiljen på titlar, som innebär att varken Carl Philips eller Madeleines barn är några kungliga högheter längre.

– Det är en fråga som vi i familjen har diskuterar, länge. Så för oss kom det inte som en blixt från klar himmel. Vi stöttar ju självklart pappa i det. Någonstans är det ju också ett naturligt steg, säger Carl Philip i intervjun.

Sofias svar överraskade tittarna en aning då hon mer konkret beskrev vad beslutet kan komma att innebära för henne och resten och prinsfamiljen.

– Vi kan flytta utomlands om vi vill, precis som Madeleine och Chris. Och våra pojkar kan gå i skolan där.

Under våren har prinsessan som bekant varit extraresurs på privatsjukhuset Sophiahemmet.

Under våren har prinsessan som bekant varit extraresurs på privatsjukhuset Sophiahemmet.

Inte synts till på två veckor

Tyvärr tog den nya, fria rollen aldrig riktigt fart i och med corona och till råga på det undrar många just nu vad prinsessans nästa steg kommer att vara. Under våren har prinsessan som bekant varit extraresurs på privatsjukhuset Sophiahemmet, ett privatsjukhus som hon även är hedersordförande för. Sofia har bland annat avlastat vårdpersonalen med till exempel matlagning och städning. Kungliga uppdrag har däremot lyst med sin frånvaro och i dag är det två veckor sedan som hon syntes offentligt. Då deltog nämligen prinsessan i Sophiahemmet högskolas examination, som genomfördes i form av en digital sammankomst med anledning av covid-19-pandemin.

Under examinationen höll prinsessan Sofia ett tal där hon pratade om sin tid på en vårdavdelninng på Sophiahemmet, där hon fortfarande arbetar. Där meddelade hon bland annat hur länge hon kommer att ha på sig vårdkläderna, men mer information om vad som kommer att hända härnäst för prinsessan har vi inte fått.

– Det har varit en helt enastående erfarenhet, som jag inte alls är klar med. Till hösten väntar nya utmaningar där vi alla behövs.

Foto: TT