Sofias arga krav på Carl Philip – efter svartsjukan mot exet!

Sofia ville att Carl Philip skulle gå vidare från Emma Pernald.
Prinsessan Sofia ställde ett ilsket krav på prins Carl Philip. Anledningen? Exflickvännen Emma Pernald.
Annons

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip fick länge smyga med sin kärlek. Sofia, som då hette Hellqvist i efternamn, var med sin bakgrund som modell en okonventionell prinsesskandidat.

2010 kom ett avgörande steg i deras förhållande. Sofia fick flytta in i Carl Philips lägenhet på Slottsbacken, ett stenkast från Stockholms slott. Även detta skedde i hemlighet. Sofia förblev länge folkbokförd hos föräldrarna Erik och Marie i Kåtilla i Älvdalen.

Annons

Annons

Prinsessan Sofia svartsjuk – ställde krav

Sofia ville att Carl Philip skulle gå vidare från Emma Pernald.
Sofia ville att Carl Philip skulle gå vidare från Emma Pernald.

Så här skriver Johan T Lindwall om tiden före prinsen och Sofia förlovade sig i sin bok “Carl Philip – prinsen som aldrig fick bli kung”.

“Att Sofia fortfarande inte var fullt ut accepterad av familjen blev så småningom en påfrestning. Det skapade oro i deras relation och även flera bråk. Stundtals var det så dåligt att de valde att göra kortare pauser i förhållandet. Carl Philip insåg att han var tvungen att få familjen att förstå att det här var hans livs kärlek. Att lillasyster Madeleine var negativ kunde han leva med, men det var värre att mamma Silvia och pappa kungen hade en så ljum inställning gentemot Sofia”, skriver Johan T.

 

Annons

“Var ett absolut måste”

Påfrestningarna fanns även i själva förhållandet. När Sofia fick syn innandömet i lägenheten la hon nämligen märke till en sak: där fanns spår av Carl Philips exflickvän Emma Pernald.

Här var Sofia stenhård. Carl Philip fick åka IKEA i Barkarby norr om Stockholm, på Sofias inrådan, för att köpa en del nya ting till bostaden.
– Sofia vill inte ha någonting att göra med prinsens ex-flickväns saker. En ny säng var ett absolut måste, berättade en närstående till paret för Svensk Damtidning.

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

17 kommentarer till “Sofias arga krav på Carl Philip – efter svartsjukan mot exet!”

 1. Ingrid skriver: 16 september, 2020

  Betalade hon ur egen ficka


 2. charlotte skriver: 16 september, 2020

  Sofia har gjort helt rätt. EP och Madeleine hade för mycket för sig för att det ska kunna accepteras. Kungaparet borde ingripit mycket tidigare.


 3. Bror skriver: 16 september, 2020

  Vad i denna beskrivning av uppfasen i kärlekshistorien mellan Carl Philip och Sofia är på något sätt märklig? Att prinsen handlade nytt på IKEA och inte på Svenskt Tenn? Eller att Sofia önskade ge deras första gemensamma hem något av det hon själv fann vackert och ändamålsenligt?
  Märkligt hade det varit om Sofia helt sonika flyttat in och gjort sin företrädares bomärken till sina.
  Det är i kärlek som i affärer. En tillträdande ny vd efter en kris vill alltid börja med ett rent skrivbord.


 4. Bea skriver: 16 september, 2020

  Det var då det och med självklara lätt utbytbara saker.
  När man ser gamla bilder – det är ju det enda man ”bedömer efter” så har jag inte sett ett mera omaka par förövrigt.
  Sofia hade aldrig behövt oroa sig för någonting.


 5. Obs skriver: 17 september, 2020

  Ja, kungaparet borde ingripit tidigare. Om man är kungabarn borde man ha inpräntat vad som gäller. Deras make/maka kan ev. bli upphöjd till prins/prinsessa och bli representant för kungahuset. Då krävs givetvis en hög moral och en god skolunderbyggnad. Kungen verkar ha bortsett från detta vilket är nonchalant mot folket.


  1. Mimmi skriver: 17 september, 2020

   Obs,

   Kloka ord. Kungabarnen synes saknat det som man får med sig i livet från en välfungerande kärnfamilj, för att inte tala om en kunglig familj.


  2. Birthe Vejrum skriver: 18 september, 2020

   Jeg forstår overhovedet ikke den der trang/behov for at sværte/svärta ner Daniels og Sofias manglende universitetsuddannelser. De har begge en studentereksamen, som de har bygget videre på, med uddannelser/kurser, som har udviklet deres personlige interesser. De har begge to (2) stor social intelligens, hvilket absolut er et stort + i kongehuset. Hvor galt det kan gå u d e n social intelligens, har man jo kunnet se i Japan, hvor den nye Kejserinde på krysantemumtronen – Masako – har isoleret sig nærmest totalt i sine 26 år som gift med kronprinsen. Om den nye status har ændret på det, ved jeg ikke.


  3. charlotte skriver: 19 september, 2020

   Tack Birthe Vejrum för adekvat kommentar! Jag tycker också det är oacceptabla kommentarer. Som jag ser det är det en grupp republikaner som använder Sofia och Daniel som verktyg att skriva ner monarkin. Man skyller på bristande studier men saknar utbildning själv. Hoppas du fortsätter skriva här. Du hjälper mig, snart den enda monarkisten på tidningen.
   Att Madeleine upphöjs beror på att man tror att hon inte får del i apanage från Sverige.


 6. Kajsa Nilsson skriver: 17 september, 2020

  TRAMS!!!


 7. Ingrid skriver: 17 september, 2020

  Vart borde han skicka Sofia innan inflyttningen?


 8. Lena skriver: 17 september, 2020

  Bra där Sofia att Du satte ner foten. Emma ville säkert vara kvar i det längsta och strö salt i såren. Än idag hänger hon Madeleine i kjolen i tron att hon tillhör kungafamiljen


 9. Leo skriver: 17 september, 2020

  Obs, exakt!


 10. Royalist javisst skriver: 17 september, 2020

  Obs och Leo, instämmer!


 11. Anna skriver: 17 september, 2020

  Modell…vilken eufemism.


 12. Daga skriver: 17 september, 2020

  Lena!👍


 13. Desirée skriver: 18 september, 2020

  Konstig titel på boken. Har Lindvall en spåkula? C Ph lever och är medelålders och det går väl inte att veta vad som händer i framtiden? Även om det inte är troligt att han blir kung, förhoppningsvis inte.


 14. caterine skriver: 21 september, 2020

  Kungen skulle inte ha gett Sofia prinsesstiteln. Hon kunde ha fått titeln grevinna eller nåt sånt.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar