Sofias avslöjande om Silvia – som ändrade allt

Silvia och Sofia

Frågan på allas läppar när Sofias och Carl Philips förhållande blev känt – vad ska Silvia säga?

Det var en tuff tid för Sofia när det först blev känt att hon var prins Carl Philips nya flickvän. 25 år gammal, och nybakad dokusåpadeltagare var hon ett tacksamt offer för spekulationer om huruvida hon var en lämplig blivande medlem av kungafamiljen eller inte.

Något det spekulerades vilt kring var hennes relation med Silvia, skulle hon bli accepterad av drottningen som en i familjen?

Alla tvivel stillades ett år efter att Carl Philip och Sofia mötts, under ett besök på Solliden tillsammans med kungaparet. Förhållandet hade dock bara varit känt i ungefär ett halvår, och Sofias kanske inte helt konventionella bakgrund hade rört upp många känslor hos delar av svenska folket. Men drottningen visade att hon stod still i stormen genom en speciell gest till Sofia.

carl philip sofia bröllop

Carl Philip och Sofia under bröllopsmiddagen i Vita havet, år 2015.

Berättar om mötet då Silvia visade att hon var accepterad i familjen

Så här berättar Sofia själv i SVT:s Året med kungafamiljen en tid efter att mötet ägt rum:

– Vi hade en jättetrevlig lunch, och jag kommer ihåg att drottningen kom med ett litet kit inför natten och gav mig en stor kram.

Silvia mottog alltså Sofia med öppna armar, och genom alla år har en fin relation vuxit fram, svärdotter och svärmor emellan!

Foto: TT