Sofias bakslag med familjen – mitt i jobbiga tiden

Prinsessan Sofia.

Prinsessan Sofia är som alla vi andra, hon oroar sig för sina nära och kära. Och i hennes fall handlar det om mormor Britt, 82, och pappa Erik, 70.
Carl Philip och Sofia om sönerna
Slå på ljud

Fokuset har mest varit på kronprinsessan Victoria och prins Daniel som har isolerat sig på Haga slott, och på kungaparet som sitter fast på Stenhammar. Men prinsessan Sofia har sin egen coronakris att utkämpa. För de annars så täta besöken hos mamma och pappa hemma i Älvdalen, har fått ställas in helt. Och oron gnager förstås för pappa Erik, 70, och mormor Britt, 82.

Sofias mormor Britt Rotman och mamma Marie Hellqvist.

Mormor Britt med sin dotter, Sofias mamma Marie.

Erik och Marie Hellqvist.

Erik och Marie Hellqvist.

Som 70-åring hör ju Erik Hellqvist till den grupp riskutsatta som under coronakrisen uppmanas att isolera sig hemma och undvika sociala kontakter. Barnbarnen Gabriel, 2, och Alexander, 4, är det till exempel direkt olämpligt att han träffar, enligt de allmänna direktiven från Anders Tegnell och Folkhälsomyndigheten.

Carl Philip och Sofia

Det får bli videosamtal både med farmor och farfar på Stenhammar och med mormor och morfar i Älvdalen.

Och känner vi omtänksamma Sofia rätt så är hon mycket noga med att inte utsätta sin pappa, eller mamma, för några risker.

Prinsessan Sofias barndomshem i Kåtilla. Pappa Erik och mamma Marie bor fortfarande kvar.

Prinsessan Sofias barndomshem i Kåtilla. Pappa Erik och mamma Marie bor fortfarande kvar.

Sofias pappa jobbar i vanliga fall som yrkes- och studievägledare på den nya Älvdalsskolan (som prinsessan Sofia var på plats och invigde före jul ), men nu sker ju undervisningen på distans, så han sitter sannolikt hemma och jobbar som så många andra.

Sofias pappa med drottning Silvia på Öland i somras.

Happier times: Sofias pappa med drottning Silvia på Öland i somras.

Men själv kan ju prinsessan Sofia och prins Carl Philip i alla fall röra sig ute på stan med barnen prins Gabriel och prins Alexander – som de enda i kungafamiljen faktiskt. Häromveckan lunchade familjen på Hotel Diplomat och så här såg det ut då:

Sofia Carl Philip Alexander Gabriel på Hotell Diplomat i Stockholm

Hela gänget såg rätt nöjda ut när de lämnade Hotell Diplomat.

Prinsessan Madeleine och hennes familj har ju mer eller mindre utegångsförbud hemma i Miami, och kungaparet kan inte lämna Stenhammar.

Foto: TT.