Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias beslut efter bröllopet skapar skriverier utomlands – hemligheten dras upp igen 7 år senare

25 jan, 2023, 20:14 

Prinsessan Sofia bestämde sig för att förändra allt efter bröllopet.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prinsessan Sofias 5 bästa outfitsBrand logo
Prinsessan Sofias 5 bästa outfits

Den 13 juni 2015 var en mycket speciell dag för svenska folket, och allra mest för två personer: Sofia Hellqvist och prins Carl Philip.

Det var dagen då de äntligen fick säga "ja" till varandra i Storkyrkan i Stockholm, och sedan fira med familj, vänner och hela svenska folket.

Hela bröllopet direktsändes givetvis i SVT och massor av människor hade samlats på Stockholms gator för att fira brudparet. Den stora dagen uppmärksammades även internationellt.

Annons
En dag i kärlekens tecken!

Prinsessan Sofias spektakulära bröllopsklänning

Sofia bar en alldeles magisk bröllopsklänning designad av favoriten Ida Sjöstedt. Den vita skapelsen hade verkligen allt – långa eleganta ärmar, ett makalöst släp och magiska detaljer i spets.

Efter vigselceremonin och middagen överraskade Sofia alla gäster med ett ombyte – till en ny vid klänning med spetsdetaljer, även denna designad av Ida Sjöstedt.

Den nya klänningen, som prinsessan bar under bröllopsfesten, var en vacker skapelse inte helt olik den första – men med en bar axel. Det finns knappt några bilder med Sofia i den andra klänningen, så den var med andra ord väldigt hemlig och endast något som gästerna på plats fick se.

Annons
Pressvisning av utställningen 'Kungliga brudklänningar 1976-2015' i Rikssalen på Stockholms slott. Här är klänningen som prinsessan Sofia bar på bröllopsfesten. Prinsessan Sofias brudklänning var designad av Ida Sjöstedt som även gjorde klänningarna till brudnäbbarna som ses till höger i bild.
Klänningen som Sofia bar på bröllopsfesten är också designad av Ida Sjöstedt, som dessutom ligger bakom klänningarna till brudnäbbarna.

Prinsessan Sofias beslut efter bröllopet skapar skriverier utomlands

Nu dras prinsessans klädombyte under bröllopskvällen upp igen!

I den amerikanska tidningen Brides har man sammanställt en lista med kungligheter som hade två olika klänningar på sina bröllop. Några av namnen på listan är Kate Middleton, furstinnan Charlene och prinsessan Sofia!

Sajten tar även upp att bröllopsfestklänningen numera finns att se på Stockholms slott.

Sofia bytte om till en fantastisk klänning när det var dags för bröllopsfest!
Annons