Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias beslut för Alexander, 6 skapar rubriker utomlands – jämförs med Victoria

24 aug, 2022, 14:00 
Prinsessans beslut för sonen uppmärksammas nu även i utlandet.
Annons
Veckans kungliga snackisar – Victorias partykväll och Madeleines resaBrand logo
Veckans kungliga snackisar – Victorias partykväll och Madeleines resa

Det är spännande tider för våra minsta kungligheter! Precis som för alla andra barn innebär sensommaren och hösten skolstart, och hela tre småprinsar har tagit ett kliv in i helt nya kapitel i livet.

Nu uppmärksammas prinsessan Sofias beslut för Alexander internationellt.

Stor ändring för prinsarna

Även de allra yngsta prinsarna börjar bli stora nu. Både Oscar, Alexander och Julian har vuxit upp – och har alla nya spännande äventyr framför sig. Oscar och Alexander tar båda det stora steget och börjar skolan, och lille prins Julian har precis börjat förskolan!

Svensk Damtidning kunde avslöja att Prins Oscar går i storasyster Estelles fotspår, och börjar på anrika Campus Manilla.

Med det lämnar han alltså Montessori-förskolan Lilla Kvikkjokk bakom sig, där han spenderade fem härliga år.

Prins Julian började nyligen förskolan, och har fullt upp med att komma tillrätta i sin nya vardag. Som tur är har han stöd av sina föräldrar, prinsessan Sofia och prins Carl Philip.

Annons

– Det sker alltid med en inskolning med föräldrarna och så kommer det vara även för prins Julian, bekräftade Margareta Thorgren för Svensk Dam.

Jämförs med Victorias beslut

Precis som sin kusin, är det alltså också dags för prinsparets äldsta son Alexander att börja skolan, ett beslut som alltså uppmärksammas utomlands på sajten Royal Central. De noterar också att det skett relativt diskret, och att Sofia valt en annan skola än Victoria.

– Prins Alexander börjar i Djurgårdsskolan, bekräftade hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam, medan Oscar befann sig på Campus Manilla för skolstart.

"Prins Alexanders skolstart är motsatsen till kusinen Oscars" Skriver sajten, och syftar säkerligen på den största skillnaden: Campus Manilla är en stor skola, med hela 530 barn, medan enbart Djurgårdsskolan har ynka 94 elever.

Prinsessan Sofia, prins Alexander och prins Carl Philip
Prinsparet och prins Alexander tidigare i år.

Foto: TT

Annons