Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias beslut för lillprinsarna Alexander och Gabriel – har pågått länge

01 maj, 2023, 12:00 

Prinsessan Sofia gör det tydligt nu!

Annons

Det är onekligen fullt hus på Villa Solbacken ute på Djurgården där prins Carl Philip och prinsessan Sofia bor med sina tre prinsar Alexander, Gabriel och Julian.

Under söndagen vinkade familjen till folket på Kungliga slottet i och med farfar kungens födelsedag. Och då blev en sak tydlig – Sofias urgulliga knep!

Hemligheterna bakom Alexanders och Gabriels namnBrand logo
Hemligheterna bakom Alexanders och Gabriels namn

Drottning Silvias längtan efter barnbarnen i Florida

Det var familjeträff med stort F på slottet när kungen fyllde år. Nästan alla barnbarn var samlade, det var bara Madeleines barn i Florida som saknades på kungens 77-årsdag.

Annons

Drottning Silvia njöt säkerligen lite extra av att ha alla samlade på den nya rymliga balkongen. Det är ju verkligen ingen hemlighet att hennes kärlek till barnbarnen är något helt extra!

Prinsessan Sofia, prinsessan Estelle, prins Julian och prins Gabriel, och drottning Silvia vinkar till folket på Kungliga slottet
Prins Gabriel håller farmor Silvia i handen.

– Man har hela glädjen – men inte fullt ansvar. Så det är bara underbart, har hon sagt till Kamratposten.

Men visst märktes det att inte hela skaran var samlad – Leonore, Adrienne och Nicolas är givetvis så saknade! Men det är ju inte lång tid kvar tills augusti, när flyttlasset till Stockholm går. Och visst längtar Silvia:

Annons

– Det är naturligtvis härligt, vi är väldigt glada. Barnen ser mycket fram emot det, de talar ju svenska och älskar Sverige, har hon sagt om flytten.

Prinsessan Sofias beslut för Alexander och Gabriel

Snackisarna från firandet är många. Prins Julian som fullständigt stal showen, prins Gabriels bus, prins Oscars gulliga stund med mamma Victoria – ja, det går knappt att välja.

Men det finns en som flugit lite under radarn, och som är något Sofia sysslat med ett bra tag: att klä de äldsta prinsarna i matchande kläder!

Denna gång var prins Alexander, 7 och prins Gabriel, 5 klädda i likadana marinblåa jackor. Enligt sajten UFO No more kommer de från märket Reiss och går loss för drygt 1 600 kronor.

Prins Gabriel, prins Alexander och prinsessan Sofia
Så gulligt!

Och det är inte första gången...!

Annons

På prinsparets fina sommarhälsning var det matchande dressar:

På prins Julians dop:

Och så klart, när det var besök på Kungliga operan!

Foto: TT

Annons