Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias beslut för Gabriel, 4 – stora skillnaden från Alexander

24 aug, 2022, 17:30 
https://image.svenskdam.se/image-8677472?imageId=8677472&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=67.31&x=0&y=10.58
Indra Nordemar

Prinsessan Sofia verkar ha tagit ett beslut för sin son prins Gabriel, 4.

Annons
Fina prins Gabriel! Här är dina första år i bilderBrand logo
Fina prins Gabriel! Här är dina första år i bilder

Prins Gabriel, 4, är snart fem år fyllda. Den 31 augusti, på pricken om en vecka, firar prinsessan Sofia och prins Carl Philip sitt mellanbarns femte födelsedag. Tänk så fort tiden går!

Prinsparet har på sex år hunnit bli trebarnsföräldrar – och nu sker stora förändringar, för både barnen och mamma och pappa.

Prinsessan Sofias stora omställning

Prins Alexander blev i april hela sex år gammal, vilket innebär att han nu börjat skolan.

– Prins Alexander börjar i Djurgårdsskolan, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam vid skolstarten.

Han kommer alltså inte gå i samma skola som sin jämngamle kusin prins Oscar. Sofia och Carl Philip har nämligen gått en annan väg än kronprinsessan Victoria och prins Daniel, och valt en betydligt mindre mer intim skola.

Annons

Gabriel är kvar på förskolan som Alexander nu har lämnat – och får i stället sällskap av minstingen Julian, 1, som precis börjat. Snacka om stor omställning för Sofia!

Sofias beslut för Gabriel – efter Alexander

Det är inte alltför långt kvar till även Gabriel går vidare i skollivet. Nästa år fyller han sex år och då är det dags för honom att börja skolan. Med största sannolikhet hamnar han då på Djurgårdsskolan som storebrorsan. Och när tiden är inne finns det troligtvis en skolbänk där till lille Julian.

Men det finns en viss skillnad mellan de äldsta sönerna. Ett beslut som Sofia och Carl Philip verkar ha tagit och som börjar bli alltmer tydligt.

Det har många gånger varit så att Alexander varit den som fått följa med på offentliga tillställningar, men inte Gabriel. Även om han dykt upp vid flera av de stora högtiderna så har det varit mer sällan än Alexander.

Nu har vi inte heller fått se Gabriels ansikte på månader. Den senaste bilden på prinsfamiljen var en grönskande sommarbild som de själva delade på sin Instagram. Där syns allas ansikten – förutom Gabriels.

Annons

Är det ett aktivt val eller bara en slump? Det vet vi inte. Det blir spännande att se om det dyker upp en ny födelsedagsbild på Gabriel!

Foto: TT, Instagram

Annons