Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias beslut för prins Julian, 10 månader, avslöjas av hovet

01 mar, 2022, 07:00 
https://image.svenskdam.se/image-8242143?imageId=8242143&width=1320&height=1320&cropw=49.3&croph=36.55&x=23.24&y=14.1
Jacob Johannesson
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip.
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip.

Kungahuset avslöjar prinsessans Sofias beslut för sin son Julian, tio månader.

Annons
Här inviger Sofia och Carl Philip nya Avicii-museetBrand logo
Här inviger Sofia och Carl Philip nya Avicii-museet

Under den förra veckan var prinsparet Carl Philip och Sofia på plats i centrala Stockholm för att inviga museet Avicii Experience. Carl Philip och Sofia var vänner med Tim "Avicii" Bergling som avled i Oman under våren 2018. Artisten spelade bland annat på parets bröllopsfest.

Det var en känslosam stund där prinsparet hyllade sin vän Avicii som under 2010-talet blev en Sveriges mest kända artister efter att ha producerat bland annat "Levels" och "Wake Me Up".

– Det är med glädje som vi inviger den här fantastiska och gripande utställningen, sa Carl Philip när han klippte det röda bandet och förklarade museet invigt.

– Tim skulle ha varit oerhört stolt över att bli representerad så här. Mixen av ett nytt digitalt grepp och ett klassiskt museum hade tilltalat honom, sa Tims pappa Klas Bergling.

Kungahuset avslöjar Sofias beslut för Julian

Att se prinsessan Sofia i offentliga sammanhang hör nu dock inte till vanligheterna. Efter att hon födde prinsen Julian förra året har prinsessan trappat ner tydligt på uppdragen, visar Kungahusets kalander som nyligen uppdateras.

Annons

– Hovets uppgifter, efter att de uppdaterad vårkalendern, visar tydligt att prinsessan Sofia inte kommer att trappa upp det kungliga arbetet de närmaste månaderna. Hon fortsätter alltså att vara mammaledig med prins Julian, 10 månader, och kombinerar alltså bebislivet med några få uppdrag här och där, säger Svensk damtidnings mångåriga reporter Ellen Myrgård.

Prinsessan kommer alltså spendera mycket tid med sin son under den kommande perioden. Sofia har nästa offentliga uppdrag inplanerat den 25 mars när prinsessan kommer att närvara vid Sophiahemmet Högskolas examensceremoni på Stockholms stadshus.

Därefter dröjer det ytterligare en månad till nästa framträdande då Sofia och Carl Philip kommer finnas på plats vid Dyslexiforum 2022 den 27 april på det Kungliga slottet.

Annons