Beslutet av prinsessan Sofia – efter bilderna på Victoria

Beslutet av prinsessan Sofia – efter bilderna på Victoria

Victoria hjälpte till med tillverkningen på skolan, och Sofia fortsatte på det vinnande konceptet.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 44?
Slå på ljud

Coronafallen har ökat i många av Sveriges län vilket sätter käppar i hjulen för kungafamiljens schema över de länsbesök som planerats in under hösten. Tillsammans kommer kungaparet, Victoria och Daniel samt Carl Philip och Sofia att besöka alla län för att lära sig mer om hur de hanterat och fortsätter att hantera pandemin.

Först ut var kungen och Silvia som besökte Stockholms län, sedan var det kronprinsessparets tur och första stoppet blev Västmanland för att sedan följas upp med Västmanland.

Kronprinsessan Victoria hjälpte till i hemkunskapen

Där fick Victoria och Daniel bland annat besöka teatern Scenkonst Sörmland för att lära sig mer om hur kulturen klarat av de stora utmaningar de ställts inför, samt Kullbergska sjukhuset i Katrineholm, där personalen berättade om hur de jobbat i pandemin.

prins daniel kronprinsessan victoria

Kronprinsessan Victoria erbjöd genast sina tjänster.

Jonas Ekströmer/TT

Det besök som berörde mest var kanske däremot det hos Rinman gymnasiesärskola i Eskilstuna. Där fick Victoria och Daniel möta ett antal elever med olika funktionsvariationer och spenderade bland annat dagen med att hjälpa till på hemkunskapen där eleverna höll på med ett projekt som krävde hyvling av äpplen. Victoria kavlade genast upp ärmarna och hjälpte till och såg dessutom ut att ha ordentligt kul tillsammans med eleverna.

Det är äppelsäsong och den måste tas tillvara på, tycker prinsessan Sofia.

Fredrik Sandberg/TT

När Carl Philip och Sofia besökte Värmland fick de på många sätt en liknande upplevelse. Även de besökte ett sjukhus, nämligen Centralsjukhuset i Karlstad, och de fick liksom Daniel och Victoria ta del av den lokala kulturscenen via teatern. Det var till och med så att ett av deras besök hade tema svenska äpplen, precis som det hade för Victoria och Daniel!

Prinsparet fick nämligen en rundvandring hos Kulinarika, en mat- och vingård söder om Sunne, där de fick hjälpa till med tillverkningen av äppelmust under övervakning av Bibbi och Anders Kringlund som driver gården. Sofia var som alltid entusiastisk över att få upptäcka nya saker och var inte sen med att kavla upp ärmarna och hugga i! Fantastiskt att se kungafamiljen använda de naturliga råvaror vi har i Sverige nu när det är säsong för svenska äpplen.