Sofias beslut på semestern – efter kungens besked

Kungen och prinsessan Sofia

Prinsparet vill fortsätta dela med sig av sin vardag – men utan att exponera Alexander och Gabriel.
Slå på ljud

Ända sedan kungen beslutade att Carl Philips och Sofias söner inte ska ha kvar sina kungliga titlar har det synts en förändring i hur prinsparet visat upp sig i det kungliga strålkastarljuset. Paret har inte lika många officiella programpunkter inbokade i kalendern och det är sällan fotografer är välkomna under deras möten på slottet, och det är en förändring som började redan coronapandemin.

De vill fortfarande vara personliga och ge svenska folket en inblick i familjelivet bakom kulisserna med sina sociala medier, men tydligt är att de små prinsarna skyddas från allmänhetens blickar. Tidigare i vår var det bara händerna som syntes på den bild de publicerade för att sprida kunskap om vikten av att tvätta händerna, och nu har de återigen lagt upp privata bilder där man inte får se ansiktena på Alexander och Gabriel.

Nya bilder – utan att visa ansikten

Bilderna är fotade i Nynäs naturreservat, som prinsfamiljen nyss besökt som en del i deras semester hemma i Sverige. När Alexander döptes fick han av Södermanlands län en utsiktsplats i reservatet, så det var ett väldigt passande utflyktsmål för familjen.

Prinsfamiljen utforskade Nynäs naturreservat tillsammans!

På bilderna får vi bland annat se pojkarna sitta och fika på en klippa med Sofia, läsa skylt tillsammans med Carl Philip och plocka blåbär. Men ansiktena är bortvända eller dolda på alla bilder, och fokus ligger istället på att visa den härliga miljön för att inspirera andra till att göra samma eller liknande utflykter.

Samma sak gäller för inlägget de lade upp dessförinnan, med hela familjen på mountainbiketur. Pojkarna är med på bilderna, men antingen med ansiktena bortvända eller på väldigt långt avstånd. På det sättet kan de dela med sig av sina semestertips utan att exponera barnen alltför mycket.

Foto: TT