Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias beteende i SVT en snackis – tv-bilderna talar sitt klara språk: "Diskret"

07 jun, 2024, 18:00 
Därför viskas det om bilderna på prinsessan Sofia från kungafamiljens nationaldagsfirande.
Annons

Vilken nationaldag det blev! Solen strålade, och kungafamiljen var på sitt allra bästa humör. Det blev kungligt firande i Nykvarn och Pajala, och dagen gick i mål hemma i Stockholm.

Givetvis närvarade hela kungafamiljen vid det officiella firandet på Skansen, som sändes av SVT. Men nu sprids tv-bilderna i utländsk press – och i fokus ligger prinsessan Sofia.

Estelle & Oscar i kortege genom Stockholm – charmar alla!Brand logo
Estelle & Oscar i kortege genom Stockholm – charmar alla!

Prinsessan Estelle och prins Oscars charmsuccé

Kring klockan 18:00 på torsdagskvällen sken solen över slottet i Stockholm, och hundratals glada invånare och turister hade tagit sig dit för att få sig en glimt av kungafamiljen.

Annons

Med Sverige-flaggorna i högsta hugg var stämningen på topp, inför att kungafamiljen skulle bege sig ut på hästkortege genom stan till Skansen.

Kungaparet åkte i en vagn, och kronprinsessparet i en annan. Victoria och Daniel fick också sällskap av Estelle och Oscar, som rutinerat vinkade till alla glada längs vägen.

Prins Oscar och prinessan Estelle åker i kortege med häst och vagn genom Stockholm
Haga-syskonen stal showen!Henrik Montgomery/TT
Annons

Prinsessan Sofias beteende på nationaldagen en snackis

Men vart var prinsessan Sofia och prins Carl Philip? Svensk Damtidning kunde avslöja att de istället tog sig till Skansen via bil – och syntes således för första gången i SVT:s sändning från Sollidenscenen.

Förra året hände samma sak, men flera år dessförinnan har Sofia och Carl Philip också färdats till Skansen i häst och vagn. Varför de numer istället väljer bilen, är något av ett mysterium.

Prinsessan Sofia färdas i bil i häst-kortege
Foto: Helena Wiklund/Svensk Damtidning
Annons
Prinsparet på Skansen, i samband med nationaldagsfirandet
Sofia och Carl Philip när de mötte familjen på Skansen.Foto: SVT

Detta har våra grannar i Danmark snappat upp, och Billed-Bladet konstaterar det faktum att paret "diskret transporterats till Djurgården med bil." Även de beskriver frånvaron som ett "stort mysterium" – och visst kan man tänka sig att många tittare hemma i tv-soffan tänkte samma sak när de plötsligt syntes i bild på Skansen.

Prins Daniel, kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip, prinsessan Sofia och prinsessan Estelle i öppen vagn i kortegen på väg från Stockholms slott till nationaldagsfirandet på Skansen 2015
En dryg vecka innan bröllopet 2015 gjorde Sofia debut på nationaldagen.Anna-Karin Nilsson / EXP / TT

Foto: SVT/TT/Svensk Damtidning

Annons