Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias chock efter Carl Philips uppmaning: "Vad menar du?"

12 feb, 2024, 18:00 
Pernilla Albinsson
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip.
TT.
Efter tio år som förlovade är det en hel del som förändrats för prinsessan Sofia.
Annons

Till sommaren är det tio år sedan som prins Carl Philip frågade prinsessan Sofia om hon vill gifta sig med honom. Något som Sofia menar gjorde henne väldigt överraskad.

Här fångas Sofia och Carl Philip på film – mitt i stan!Brand logo
Här fångas Sofia och Carl Philip på film – mitt i stan!

Trots det berättade Sofia i en intervju med Ebba Kleberg von Sydow att det inte var någon tvekan om att svaret på frågan var ja. Hon säger dock att det var lite överväldigande att kastas rakt in i den kungliga mediacirkusen.

– Jag tror att det tog 10 minuter 15 minuter kanske av att vi fick njuta av tiden, sen sa Carl Philip "jag är jätteledsen älskling men vi måste åka in till stan och träffa media ikväll." Jag bara vad menar du? Men det gick hur bra som helst, säger Sofia.

Överrumplad av händelsen

Ja Sofia blev nog lite överrumplad av allt som skedde, och att det gick så fort. Själv säger hon att själva förlovningsdagen är som ett töcken.

Annons

– Jag tror det märktes också att vi var lite överrumplade och glada och lyckliga. Det var en fin dag. Det är tur att det finns på bild så jag kan komma ihåg det – det var en oerhört vacker dag, säger hon och tittar kärleksfullt på Carl Philip.

Att hon blev lite chockad är inte så konstigt. Sofia, som ju är uppvuxen i Älvdalen var inte van vid de sammanhang som hon nu tvingades hantera. Men nu, tio år senare är det uppenbart att hon tagit an sin roll med bravur!

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip vid sin förlovning.
Sofia och Carl Philip mötte media några timmar efter att Carl Philip friat.JONAS EKSTRÖMER / TT

Hyllas för sina insatser

Sofia syns allt oftare i offentliga sammanhang, och inte sällan blir hon hyllad för sina insatser och sin stil. Hon har vuxit till att bli en riktig favorit både hos svenskarna och utomlands.

När hon och Carl Philip deltog i konferensen About Ctrl + Rights härom veckan hyllades hon bland annat av tyska tidningen Bunte för hennes tal och självsäkra leverans – som hon framförde på engelska.

Dessutom fick hon många pluspoäng för hennes eleganta klädval.

"Men det var inte bara hennes positiva karisma, utan också hennes utsökta modesmak som gjorde henne till centrum för uppmärksamheten igen!", skriver den tyska tidningen.

Foto: TT.

Annons