Sofias comeback på nationaldagen 2021 – se bilden!

Prinsessan Sofia gör entré på nationaldagen 2021

Prinsessan Sofia har endast visat sig vid ett fåtal tillfällen sedan prins Julian föddes, den 26 mars. Men nu gör hon comeback – under självaste nationaldagen!

5 nationaldagsfiranden vi minns!
Slå på ljud

En högtidsdag för Sverige och en kunglig representationsdag med extra allt. Så brukar nationaldagen beskrivas men i år är situationen en annan med ett nedbantat firande på grund av coronapandemin. Men kungens tal ingår fortfarande i planeringen och dessutom fick kronprinsessan Victoria det ärofyllda uppdraget att dela ut flaggorna på Skansen. Ett uppdrag som tidigare år har tillhört pappa kungen.

Prinsessan Sofias comeback vid nationaldagen 2021

Och så Sofia – dagens stora överraskning! Prinsessan fullkomligt strålar på den nya bilden:

Prins Carl Philips och prinsessan Sofias roller i den kungliga representationen har sett annorlunda ut det senaste 1,5 året. Hösten 2019 valde kungen att krympa familjen på titlar och sedan dess är prinsfamiljen på Villa Solbacken ett gäng kungligheter som svenska folket bara får se då och då. Det kungliga fokuset är framförallt riktat mot kungaparet och Victoria och Daniel i dag gjorde alltså prinsessan Sofia, den nyblivna trebarnsmamman, ett uppskattat gästspel.

Foto: TT, Instagram/prinsparet