Sofias dilemma med Carl Philip – tunga beskedet om framtiden

Prinsessan Sofias dilemma.
Prinsessan Sofia och Carl Philip skulle precis påbörja sina nya roller inom det svenska kungahuset när coronapandemin kom och förändrade allt.
Annons

Innan coronaviruset kom och förändrade många personers vardag i våras skulle prinsessan Sofia och Carl Philip äntligen få påbörja helt nya roller inom kungahuset.

Kungens beslut om att krympa kungafamiljen på titlar, som skulle innebära att varken Carl Philip eller Madeleines barn skulle några kungliga högheter längre, öppnade nämligen upp helt nya möjligheter för prinsparet. Något Sofia själv berättade entusiastiskt om i en intervju med TV4:s Jesper Börjesson i december år 2019:

Annons

– Vi kan flytta utomlands om vi vill, precis som Madeleine och Chris. Och våra pojkar kan gå i skolan där.

Annons

Sofias dilemma med Carl Philip – tunga beskedet om framtiden

Under våren har dock alla planer varit tvungna att läggas på is då det varken har varit möjligt att röra sig fritt i samhället eller att göra några stora livsförändringar. Prinsessan Sofia har som bekant varit extraresurs på privatsjukhuset Sophiahemmet, ett privatsjukhus som hon även är hedersordförande för. Sofia har bland annat avlastat vårdpersonalen med till exempel matlagning och städning. De kungliga uppdragen har däremot lyst med sin frånvaro och hon har inte synts till offentligt på veckor.

Prinsessan befinner sig därmed i ett dilemma eftersom hon inte vet när hennes nya liv ska börja – det nya liv som hon vill bygga upp. I december förra året tog hon ju plats i styrelsen för Skandias stiftelse “Idéer för livet”, men med tanke på att coronapandemin inte ser ut att avta är fortfarande mycket oklart men vi väntar med spänning på vad prinsessan Sofias nästa steg kommer att vara.

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Sofias dilemma med Carl Philip – tunga beskedet om framtiden”

 1. Marianne Fröberg skriver: 29 juni, 2020

  Varför har alla barnbarn till Carl Philip och Madeleine fått prins och prinsess titlar hade väl räckt med hertig resp hertiginna.


  1. Leo skriver: 30 juni, 2020

   Marianne F, absolut hade detta räckt!


 2. Leo skriver: 29 juni, 2020

  Lycka till med att flytta utomlands! Lägenhet finns redan i Sydafrika o det finns säkert möjlighet att arbeta där med de viktiga dagliga arbetsuppgifterna. S har knappt varit där hitintills trots att det ligger henne så varmt om hjärtat.


 3. Monarkist skriver: 29 juni, 2020

  Det är deras barn som har fått titlarna, inte barnbarn. Men… frågan är berättigad.


 4. Cecilia skriver: 30 juni, 2020

  Hoppas att de hittar någon trevlig plats att flytta till, där de kan trivas.


 5. Lotta skriver: 30 juni, 2020

  Sofia kommer aldrig att flytta utomlands. Där skulle hon bli anonym, hon vill vara i rampljuset, märks pga alla instagraminlägg. Charlotte du kan sitta lugnt i båten.


  1. josefin skriver: 1 juli, 2020

   Instämmer med Lotta. Sofia har sagt att de KAN flytta, vilket ju inte betyder att de VILL eller kommer att.


 6. MimmiB skriver: 1 juli, 2020

  En trevlig plats att hitta och flytta till är nog inte något hinder men hur ska de försörja sig.


 7. charlotte skriver: 1 juli, 2020

  Prinsparet tillbringar tid i Sydafrika i december varje år. Sofia som är hedersordförande i PP hjälper till med det som behövs där. När pojkarna blir äldre kommer de nog att flytta dit.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar