Sofias dilemma med Carl Philip – tunga beskedet om framtiden

Prinsessan Sofias dilemma.

Prinsessan Sofia och Carl Philip skulle precis påbörja sina nya roller inom det svenska kungahuset när coronapandemin kom och förändrade allt.

Innan coronaviruset kom och förändrade många personers vardag i våras skulle prinsessan Sofia och Carl Philip äntligen få påbörja helt nya roller inom kungahuset.

Kungens beslut om att krympa kungafamiljen på titlar, som skulle innebära att varken Carl Philip eller Madeleines barn skulle några kungliga högheter längre, öppnade nämligen upp helt nya möjligheter för prinsparet. Något Sofia själv berättade entusiastiskt om i en intervju med TV4:s Jesper Börjesson i december år 2019:

– Vi kan flytta utomlands om vi vill, precis som Madeleine och Chris. Och våra pojkar kan gå i skolan där.

Sofias dilemma med Carl Philip – tunga beskedet om framtiden

Under våren har dock alla planer varit tvungna att läggas på is då det varken har varit möjligt att röra sig fritt i samhället eller att göra några stora livsförändringar. Prinsessan Sofia har som bekant varit extraresurs på privatsjukhuset Sophiahemmet, ett privatsjukhus som hon även är hedersordförande för. Sofia har bland annat avlastat vårdpersonalen med till exempel matlagning och städning. De kungliga uppdragen har däremot lyst med sin frånvaro och hon har inte synts till offentligt på veckor.

Prinsessan befinner sig därmed i ett dilemma eftersom hon inte vet när hennes nya liv ska börja – det nya liv som hon vill bygga upp. I december förra året tog hon ju plats i styrelsen för Skandias stiftelse “Idéer för livet”, men med tanke på att coronapandemin inte ser ut att avta är fortfarande mycket oklart men vi väntar med spänning på vad prinsessan Sofias nästa steg kommer att vara.

Foto: TT