Sofias fina gest mot Letizia – är fejden över?

Sofias fina gest mot Letizia –  är fejden över?

Drottning Letizia kom häromdagen till en galamiddag för den portugisiske presidenten. Förutom sin blåa pärlbeströdda klänning bar hon en ännu mer glittrande tiara på huvudet.

Det var en mycket majestätisk drottning som tog emot den portugisiske presidenten Marcelo Rebelo de Sousa på slottet, tillsammans med sin make kung Felipe. Kanske var det den oerhört vackra tiaran hon bar på huvudet som gjorde det, eller så det faktum att hon fått låna den av svärmor exdrottning Sofia.

Tiaran som kallas för Cartier Diamond & Pearl Tiara har i nutid mest burits av den forna drottningen. Men sågs nu bäras av drottning Letizia, vilket de spanska tidningarna ser det som en försoningsgest från Sofia till Letizia. För som vi tidigare skrivit så har det ju varit något på gång emellan dessa bägge drottningar, bland annat ett litet bråk som till och med hamnat på film.

Läs mer: Se filmen som skapat rubriker – spanska kungafamiljens firande i Palma

Drottning Letizia och kung Felipe bjöd på galamiddag.

Den pärlbeströdda långklänningen som drottning Letizia bar i blått med cut-outs vid ärmarna kom från den spanska designern Ana Locking. Klänningens pärlor var väl tänkt att matcha de som satts i diamant-tiaran.

Läs även: Hur står det egentligen till i det spanska kungahuset?

Prinsessan Cristina i samma fina tiara.

Prinsessan Cristina i samma fina tiara.

Även prinsessan Cristina, Felipes syster, har burit den mäktiga tiaran, som här under kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop 2010.

Vilken av Sofias tiaror tycker du är vackrast? Se filmen!

För dig som verkligen älskar glitter och tiaror, se klippet nedan!

https://www.youtube.com/watch?v=2IKiZ4hOzwU

Foto: Stella Pictures