Sofias fina överraskning på Carl Philips födelsedag!

prins carl philip prinsessan sofia 2017

Prins Carl Philip fyller år.Då hade prinsessan Sofia förberett en speciell överraskning.

Prins Carl Philip fyller år! Prinsen, nummer två i den kungliga barnskaran, firar idag 13 maj sin 41:a födelsedag – och han har minst sagt åldrats med värdighet.

För att högtidlighålla prinsens födelsedag har hovet lagt ut en bild på Carl Philip på den svenska kungafamiljens officiella Instagram-konto. Men bilden kommer med en överraskning.

Prinsessan Sofias fina överraskning på Carl Philips födelsedag

“I dag fyller H.K.H. Prins Carl Philip 41 år. Prinsen ses här fotograferad av Prinsessan Sofia på trappan till familjens hem på Djurgården i Stockholm”, står det i bildtexten.

Det är alltså ingen annan än prinsessan Sofia som har tagit bilden! En rolig detalj i sammanhanget.

Själva firandet kommer kungafamiljen att sköta utanför offentligheten.

– Vi uppmärksammar prinsens födelsedag på vår hemsida. I övrigt firas födelsedagen privat, säger Margareta Thorgren, informationschef på hovet.

Så var det när Carl Philip hade sin 40-årsfest

När Carl Philip fyllde 40 i fjol ställde han till med en stor fest på Slottet. Då var kungafamiljen på plats, plus en massa kändisar som fyllde gästlistan: Lussan Thott (tidigare Gottlieb), Danny Saucedo och Rafael Edholm – för att nämna några.
Carl Philip och Sofia

Sofia och Carl Philip vid förlovningem 2014.

– Det är en stor fest, det får man säga. Den är för prinsens vänner, familj, bekanta och de i kungafamiljen som är hemma. Det innebär kungen, drottningen och kronprinsessparet. Prinsessan Madeleine är ännu inte hemkommen, tyvärr och därför kan inte prinsessan Madeleine och Chris vara med. De tycker att det är väldigt tråkigt förstås, sa Margareta till Expressen då.