Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Sofias föräldrar stoppas – därför är Erik och Marie Hellqvist inte bjudna till stora festen

27 jun, 2024, 08:00 
Därför får Erik och Marie Hellqvist inte komma på Chris O'Neills 50-årsfest.
Annons

Trots att prinsessan Sofia är en populär och självklar kunglighet har hennes föräldrar, Erik och Marie Hellqvist, inte haft mycket att göra i det kungliga rampljuset.

Det här är prinsessan SofiaBrand logo
Det här är prinsessan Sofia

Likt prins Daniels föräldrar gillar de att hålla låg profil. De trivs alldeles ypperligt i sitt hus i Älvdalen, långt från den kungliga vardag som dottern Sofia huserar i.

– Kungen skulle inte vilja att Erik och Marie var med när Sofia utför kungliga uppdrag. Och det är ingen personligt riktat mot just dem, inte alls. Men de är inte en del av den kungliga sfären i en officiell bemärkelse. De är mer än välkomna till sociala tillställningar, dop och annat, men inte i samband med uppdrag, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

Annons
Erik och Marie Hellqvist
Prinsessan Sofias föräldrar Marie Hellqvist och Erik Hellqvist dyker sällan upp i det kungliga rampljuset.Pontus Lundahl/TT

Chris stoppar Erik och Marie

I dag fyller Chris O'Neill 50 år. Hovet har tidigare bekräftat för Svensk Dam att han kommer att fira i Sverige, tillsammans med kungafamiljen och nära vänner.

Däremot kommer Sofias föräldrar inte att vara med. Erik och Marie är nämligen inte bjudits in till den stora festen, något som inte är så konstigt då de inte står Chris speciellt nära.

– Han firar tillsammans med familjen privat, har hovets informationschef Margareta Thorgren sagt till Svensk Dam.

Annons

Då dyker Erik och Marie upp

Erik och Marie räknas inte som självklara delar till kungafamiljens krets. Däremot brukar de vara med vid officiella tillställningar som har en direkt koppling till deras gren av familjen.

När prins Carl Philip hade 40-årsfest i juni 2019 var paret självklart med. Marie dök då upp med hornförsedd vikingahjälm och röd peruk och och Erik i Elviskostym med matchande peruk.

Ja, Erik och Marie är helt enkelt två vanliga medborgare, som bara råkar ha en prinsessa till dotter.

Chris O'Neill
Chris O'Neill har inte bjudit Marie och Erik Hellqvist till sitt stora 50-årsfirande.Claudio Bresciani / TT

Foto: TT

Annons