Sofias förändring – inför galamiddagen på slottet

så förändrar sofia sin tiara

En kreativ prinsessa. Sofias look gjorde succé under kungens galamiddag på slottet. Men få la märke till förändringen.

Prinsessan Sofia såg, som vanligt, smashing ut under representationsmiddagen på slottet. Hon strålade i en ny sammetsklänning från By Malina och i håret glittrande hennes allra käraste smycke. Det fantastiska diademet som hon fick i gåva av kungaparet, inför bröllopet med Carl Philip.

Så såg tiaran ut första gången vi såg den på prinsessan Sofia

Minns du? Så här såg tiaran ut första gången vi såg den. På prinsbröllopet år 2015.

Det alla inte känner till är dock att diademet är föränderligt. ”Toppingen” av smaragder är nämligen utbytbar! Under kungens middag valde Sofia att bära det i sin ursprungliga form. De glittrande smaragderna matchade ju klänningen så snyggt och det fanns förstås ingen anledning att plocka bort dem.

Ett bröllopsdiadem – tre olika utseenden

Men hade prinsessan velat hade hon lika gärna kunnat bära diademet mer rent. Ibland låter hon det nämligen vara ”naket”, utan något extra pynt på de nio löven av briljanter.

Nobelfesten 2016 är ett sådant exempel. Då valde Sofia att låta de nio stora smaragderna ligga kvar i det kungliga smyckeskrinet, vilket gav tiaran ett nytt utseende.

Prinsessan Sofias bröllopsdiadem i en ny version

På Nobelfesten 2016 såg tiaran helt annorlunda ut!

På Nobelfesten 2017 såg vi prinsessan Sofia i bröllopsdiademet igen men med pärlor på briljantspetsarna

Bröllopsdiademet med pärlor, Nobelfesten 2017.

– Prinsessans bröllopsdiadem har gjorts om. Det är tillverkat så att det går att ändra utseende på, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning då.
På Nobelfesten 2017 var diademet återigen inbakat i Sofias galafrisyr. Den här gången i en tredje variant! Den här gången med nio pärlor monterade på briljantspetsarna. Men inför höstens galamiddagar verkar smaragderna alltså ha hittat tillbaka. Sofia har verkligen hittat ett fantastiskt sätt att variera sitt bröllopsdiadem!

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: