Sofias förändring kostade miljoner – nu ser man tydligt skillnaden!

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip hade ett drömprojekt.Nu ser man tydligt förändringen de ville få till.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip bar länge på en dröm. Det ville åt det perfekta familjelivet – i det perfekta familjehuset.

En viktig del av drömmen var redan säkrad. Carl Philip hade efter prinsessan Lilians död 2013 ärvt Villa Solbacken på Djurgården. Det är ett hus som bär på många kära minnen för Carl Philip, som tillbringade lyckliga dagar där under barndomen.

Men drömmen var inte fullbordad. Det insåg både Carl Philip och Sofia. Mer skulle till.

Prinsessan Sofia visar förändring – nu ser man skillnaden

prinsessan sofia hr förändrat villa solbacken

Sofia är mycket nöjd med “nya” Villa Solbacken.

Villa Solbacken var vackert, men i behov av en modernisering. Sofia och Carl Philip beslöt sig för fullständig omgörning.

– Det handlar om en total invändig och utvändig renovering. Sådana elementära saker som elektricitet och vatten måste ses över och med största säkerhet göras om, sa Jan Lindman, ekonomiansvarig på hovet, till Expressen.

– Paret vill göra ett trivsamt och modernt boende. Men det är mycket som ska göras. De vill ta in husets skönhetsvärden. Det är ett stort hus och då ett stort projekt.

 

LÄS OCKSÅ: Madeleines oväntade avslöjande om sonen Nicolas

Sofia: “Det är helt fantastiskt”

Så här såg Villa Solbacken ut före renoveringen.

Så här såg Villa Solbacken ut före renoveringen.

Hovet var dock nog med att påpeka att Carl Philip och Sofia skulle bekosta renoveringen med sina privata förmögenheter. Och det var som sagt mycket som skulle till innan prinsparet flyttade in, vilket de gjorde 2017.

De rev flera väggar för att skapa en mer öppen, luftig känsla i hemmet. De blästrade bort murgrönan på fasaden, bytte ut fönster och fixade en ny inredning. Prins Alexander och prins Gabriel fick varsin barnkammare.

Ett stort och tidskrävande jobb. Men i dokumentären “Året med kungafamiljen 2017” vittnade Sofia om att hon var helnöjd.

– Det är ju startskottet på våran familj och vårat liv framöver och det är helt fantastiskt, sa Sofia då.

 

LÄS OCKSÅ: Bråket på nattklubben – Madeleine skämdes ögonen ur sig!