Sofias fräcka markering mot Victoria – mitt under festkvällen

Prinsessan Sofia på nobel

Prinsessan Sofia vann stilkampen men var hennes omgjorda brudklänning ett för djärvt val, i förhållande till Victoria?

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 47?
Slå på ljud

Prinsessan Sofia väckte stor uppmärksamhet under det spanska statsbesöket förra veckan. Först överraskade hon alla genom att avbryta mammaledigheten för att delta i banketten, på slottet, sedan var det många som reagerade på hennes helvita klänning, som i själva verket var en brudklänning.

Prinsessan Sofia vann stilkampen – Victoria i skymundan

"Sofia vann stilkampen", menar många läsare på Svensk Damtidnings Facebooksida men det strömmar också in kommentarer som handlar om huruvida det var fel att Victoria, vår framtida drottning, hamnade i skymundan under galamiddagen. Precis som färgen röd så påkallar en helvit klänning gästernas uppmärksamhet och Sofia blev helt klart kvällens stora snackis. Valet av klänning var ett väl uttänkt knep, som både fick svenska och spanska kungafans att komma ihåg Sofias look. Frågan, som många ställer sig, är dock om klädvalet stack ut lite väl mycket – i förhållande till Victoria. Kronprinsessan är ju den som ska vara 'värd' för inkommande statsbesöket, tillsammans med kungen och drottningen.

Jonas Ekstromer/TT

Sofia hade dessutom bytt ut stenarna i sin tiara mot vita pärlor, vilket matchade klänningen på ett stilsäkert sätt. Klänningen kommer från märket Safiyaa och kostar 18 000 kronor. Och på de enskilda bilderna, på prinsparet, ser det nästan ut som att de gifter sig en andra gång!

Foto: TT