Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias frånvaro väcker frågor – därför saknas hon

09 jan, 2023, 16:30 

Prinsessan Sofias vinter ser lite annorlunda ut, enligt kungahusets hemsida.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Sofia och Carl Philips glammiga festkväll på stan!Brand logo
Sofia och Carl Philips glammiga festkväll på stan!

Under julen har alla kungligheternas officiella schema ekat tomt men nu är de tillbaka på jobbet. Victoria rivstartade med ett tre dagar långt deltagande på Folk och försvars konferens i Sälen, där hon fick sällskap av kungaparet den första dagen.

Mellan programpunkterna passade hon på att ta sig ut och skida lite i spåren tillsammans med pappa kungen, ett intresse de alltid haft gemensamt!

Den som har fortsatt väldigt luftigt i schemat är prinsessan Sofia. Hon har i perioder inte lika mycket att göra som de andra kungligheterna och just nu är det tre tillfällen vid Carl Philips sida som finns med i det officiella kungliga programmet. Det gäller deltagande vid en lunchbjudning för riksdagen på slottet och så närvaro vid Idrottsgalan samma kväll, en stark tradition för prinsparet. Utöver det ska hon även sitta till bords vid nästa inplanerade Sverigemiddag samma vecka, också den på kungliga slottet.

Men förklaringen till varför Sofia inte har mer på schemat är egentligen ganska enkel. Det är helt enkelt så att allt arbete som kungligheterna utför inte läggs ut där.

– Under den officiella kalendern lägger vi ut ett axplock av vad kungafamiljen gör. Vi lägger alltså inte ut allting, säger hovets informationschef Margareta Thorgren när Svensk Dam når henne.

– Hon arbetar ju väldigt mycket med stiftelsen och med Project playground, fortsätter hon.

Annons