Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Sofias frånvaro väcker frågor – därför saknas hon

Sofias frånvaro väcker frågor – därför saknas hon

Karin Törnblom/TT

Prinsessan Sofias vinter ser lite annorlunda ut, enligt kungahusets hemsida.

Sofia och Carl Philips glammiga festkväll på stan!
0:42

Efter reklamen: Sofia och Carl Philips glammiga festkväll på stan!

(0:42)

Slå på ljud

Under julen har alla kungligheternas officiella schema ekat tomt men nu är de tillbaka på jobbet. Victoria rivstartade med ett tre dagar långt deltagande på Folk och försvars konferens i Sälen, där hon fick sällskap av kungaparet den första dagen.

Mellan programpunkterna passade hon på att ta sig ut och skida lite i spåren tillsammans med pappa kungen, ett intresse de alltid haft gemensamt!

Den som har fortsatt väldigt luftigt i schemat är prinsessan Sofia. Hon har i perioder inte lika mycket att göra som de andra kungligheterna och just nu är det tre tillfällen vid Carl Philips sida som finns med i det officiella kungliga programmet. Det gäller deltagande vid en lunchbjudning för riksdagen på slottet och så närvaro vid Idrottsgalan samma kväll, en stark tradition för prinsparet. Utöver det ska hon även sitta till bords vid nästa inplanerade Sverigemiddag samma vecka, också den på kungliga slottet.

Men förklaringen till varför Sofia inte har mer på schemat är egentligen ganska enkel. Det är helt enkelt så att allt arbete som kungligheterna utför inte läggs ut där.

– Under den officiella kalendern lägger vi ut ett axplock av vad kungafamiljen gör. Vi lägger alltså inte ut allting, säger hovets informationschef Margareta Thorgren när Svensk Dam når henne.

– Hon arbetar ju väldigt mycket med stiftelsen och med Project playground, fortsätter hon.