Sofias hemliga utseendeförändring – bilderna visar skillnaden

Sofias tänder har ändrats – det ser man tydligt på bilderna.
Prinsessan Sofias utseende har förändrats de senaste åren. Det kan man tydligt se på bilder, berättar en tandläkare.
Annons

2016 kunde Svensk Dam avslöja att prinsessan Sofia höll på att genomföra en drastisk förändring av sitt utseende. För att åstadkomma detta använde sig Carl Philips maka av toppmodern teknologi.

Det rörde sig om en tandställning av modellen Invisalign. Den består av ett antal genomskinliga och avtagbara skenor som byts ut varannan vecka. Målet är att få tänderna att flytta närmare varandra och minska eventuella gluggar. Inför behandlingen sitter tandläkaren med ett datorprogram, där han eller hon kan få en prognos på hur tandraden kommer att se ut.

Annons

Annons

Prinsessan Sofia har ändrat sina tänder

Sofias tänder har ändrats – det ser man tydligt på bilderna.
Sofias tänder har ändrats – det ser man tydligt på bilderna.

Det har gått fyra år sedan Sofia började använda tandställningen. Och nu kan man också se skillnaden.

Svensk Dam har varit i kontakt med en tandläkare, som fått se för- och efterbilder på Sofia. Tandläkaren vittnar om att är tydligt av Invisalign haft effekt.

– Tänderna är korrigerade med någon typ av tandställning och det ser ut som om hon har kompositfasader från mitten till tand nummer fyra på båda sidor. Det är därför tandraden är bredare nu än tidigare, berättar tandläkaren.

Annons
Sofia ler gärna på bild.
Sofia ler gärna på bild.
Det är svårt att inte ryckas med i Sofias goda humör!
Det är svårt att inte ryckas med i Sofias goda humör!

“Hon bär på en mystik”

Det är alltså inget du inbillat dig: det finns en skillnad på Sofias tandrad, då och nu.

– Hon representerar Sverige i tiden. Hon har ett otroligt folkligt genomslag, för att hon är alldeles lagom. På det sättet är hon som en “Silvia junior”, om du förstår vad jag menar. Hon är samma blandning av mjukhet och hårdhet och värme och kyla. Precis som prins Daniel kom hon utifrån, men hon kändes mer färdig att kliva in i kungahuset än Daniel. Hon är tydligare i sin framtoning.  Hon är extrovert, men bär ändå på en mystik. 

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

29 kommentarer till “Sofias hemliga utseendeförändring – bilderna visar skillnaden”

 1. Dorothea skriver: 10 februari, 2020

  Ni verkar gilla ordet ’hemlig’. Men tänk lite! Om en utseendeförändring skulle vara hemlig skulle den ju inte synas! (Metoden kan möjligtvis vara det. Jag tror tandfén varit framme.kr


 2. Bror skriver: 10 februari, 2020

  Det vore mer befogat att ställa frågan vilka kungligheter, här hemma och på andra håll, som i n t e korrigerat bettet av funktionella eller estetiska skäl.
  Kravet på perfektion för den som har att agera i offentlighetens ljus är inte sällan plågsamt. Vi glömmer lätt det.


 3. Leo skriver: 11 februari, 2020

  S fasader har alla sett sedan dag ett, behövs ingen specialist till detta! Borde S verkligen ha satt fasader, ger signaler till många andra att de inte duger!


  1. konsttanten skriver: 11 februari, 2020

   Madeleine har också fixat, verkar också vara fasader. Finns nog ingen kunglig eller kändis, som inte har fixat tänderna.


  2. Gunnel skriver: 11 februari, 2020

   Om man vandrar runt på Stockholms gator ser man enormt mycket fejkhår, fejkögonfransar, uppblåsta munnar, injektionspannor etc. Att Sofia fixat sina tänder är henne väl unt, speciellt med tanke på hur de granskas i varje söm.


 4. Sara skriver: 11 februari, 2020

  Bror,

  där kan jag svara. Prinsessan Beatrice borde av rent funktionella skäl låtit korrigera bettet och slipa ned tänderna, som det är nu kan hon knappt stänga munnen. Nu får vi se om detta publiceras…


  1. Birthe Vejrum skriver: 11 februari, 2020

   Jeg tror faktisk, at tænderne i undermunden er blevet rettet ind. Der er i hvert fald en forandring omkring hendes mund. 🙂


 5. Daga skriver: 11 februari, 2020

  Om hon fixat framtänderna tja i det kan ligga något efter all elak kritik hon fick för sina tänder
  första tiden efter hon mött Carl-Philip.Bl a kritiken och elakheten här i spalten var inte nådig.(Den här kommentaren kommer nog inte in) Daga.


  1. Leo skriver: 11 februari, 2020

   Kritiken hon fick när hon träffade CP handlade med all säkerhet inte om tänderna, det vet nog de flesta, dessutom påpekar en del att S är så säker i allt, trygg i sig själv, det visar inte detta på, så detta var nog något hon velat åtgärda innan men kanske inte haft råd.


  2. Bror skriver: 11 februari, 2020

   Leo!
   Tandvårdsförsäkringen garanterar i de allra flesta fall att ingen ska behöva avstå från tandreglering av kostnadsskäl.
   Tänderna ska inte vara ett klassmärke, som Göran Persson en gång uttryckte saken.


  3. charlotte skriver: 15 februari, 2020

   Leo,
   Varför skulle inte Sofia haft råd att korrigera sina tänder om hon velat? Hon tyckte kanske inte att det behövdes, inte jag heller. Hon har alltid haft ett charmig leende.


 6. ancibergfeldt skriver: 12 februari, 2020

  Härligt med ett vackert leende!
  Jag förstår att Sofia skulle få det
  fixat.

  Tråkigt att vi andra ute i samhället
  Inte ens ha råd att besöka tandläkaren! Tänderna är så viktigt för hälsan.) SMILE!!


 7. Leo skriver: 12 februari, 2020

  Bror, estetisk tandvård får man allt betala själv! Fasader kostar mycket!


 8. konsttanten skriver: 12 februari, 2020

  Jag tror att Sofia var tvungen att förbättra tandstatusen för sin titel. Hennes naturliga innan var mer personligt, och charmigt.
  Ett perfekt tillrättalagt ansikte, är inte vackert!!


 9. Bea skriver: 12 februari, 2020

  Vill inte “alla” människor ung som gammal ha ett vackert leende?
  Att fylla i en liten lucka mellan tänder tar inte många minuter och gör inte ett jättehål i plånboken – men oj så mycket bättre och vackrare tandraden blir.


  1. Leo skriver: 13 februari, 2020

   Bea, så enkelt var det inte att ändra på S tänder, mycket specialistarbete bakom detta, som också den tillfrågade tandläkaren förklarar. Tandställning o fasader.


 10. Leo skriver: 12 februari, 2020

  Bea, tandställning först o därefter många fasader är en stor kostnad. Detta S gjort är inget litet ingrepp eller förändring. Har du aldrig läst om andra som berättat själva om detta!


  1. Bea skriver: 13 februari, 2020

   Läser aldrig om okända människors operationer eller tandläkarbesök. Det är väl upp till var och en vad dom vill och gör med det egna utseendet. Kostnaden är deras. Helt ointressant.


 11. Desirée skriver: 13 februari, 2020

  Konsttanten, tror snarast att det är Victoria som har fixat tänderna. Den tand som var kortare (pga av tandgnissel?) är numera längre. Och så kritvita som hon hade när hon gifte sig, eller ev. tidigare, hade hon inte förr.


 12. Bea skriver: 13 februari, 2020

  Leo, varför detta stora intresse för okända människors tänder. ?
  Kostnaden drabbar inte dig – dags att koppla av.


  1. Leo skriver: 14 februari, 2020

   Bea, för mig är alla medmänniskor värda att lyssna på o läsa om!


 13. Leo skriver: 13 februari, 2020

  Bea, nu var det Bror som började att tala om tandvårdskostnader, som om de inte existerade o artikeln talade om en hemlig förändring, som sedan länge varit synlig för alla, ingen har kommit in på frågan om den egna valfrihetens vara eller icke vara. Med sina val kan man dock signalera mycket.


 14. Bea skriver: 13 februari, 2020

  Bästa Leo,

  Uppfattar/läser ej Brors text på sättet du nämner.

  Alla val som görs är den personen egna val och angår ingen annan oavsett vad det handlar om. Sedan kan “du signalera” med dina val hur mycket som helst -det angår fortfarande inte andra människor. Min uppfattning.


  1. konsttanten skriver: 13 februari, 2020

   Bea: Instämmer helt!


 15. HH skriver: 13 februari, 2020

  När man tittar på den äldre bilden, är det ju klart att hon behövde en utseendeförändring. Och jag tycker att tänderna var det viktigaste.


 16. Bror skriver: 13 februari, 2020

  Ett litet förtydligande.
  Gränsdragningen mellan funktionella och estetiska skäl för reglering av bettet är inte alltid glasklar. Ofta förhåller det sig så, att ingrepp av funktionella skäl som bieffekt ger förändringar av bettet som estetiskt kan uppfattas som klara utseendeförbättringar.
  Lyckan av en jämn och vit tandrad är dock av ett förhållandevis sent datum. Vid industrialismens genombrott var karierade tänder något förhållandevis sällsynt bland landsbygdens folk. Gott om grönt och inget socker i dieten förklarar detta. Ruinerade tandrader fann man däremot i den sockerstinna överklassen. Således var trasiga tänder ett överklassmärke, ungefär som tandställning på amerikanska tonåringar idag är ett synligt tecken på familjens goda ekonomi.


 17. Daga skriver: 14 februari, 2020

  Leo vad vet du om hennes tandläkarbesök.De som väl är helt privata och mellan tandläkaren och patienten.Låt åtminstone hennes ev tandvård vara helt privat utan spekulation.Tack! Daga


  1. Leo skriver: 15 februari, 2020

   Daga, nu är det inte jag som skrivit artikeln om S estetiska tandförändring o det är specialisten som talat om vad som har gjorts, ingen spekulation.


  2. charlotte skriver: 18 februari, 2020

   Leo,
   Håller med Alexander Bard om han är bekant. Han talar om infantiliteten i vårt samhälle.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar