Sofias hemliga utseendeförändring – bilderna visar skillnaden

Sofias tänder har ändrats – det ser man tydligt på bilderna.

Prinsessan Sofias utseende har förändrats de senaste åren. Det kan man tydligt se på bilder, berättar en tandläkare.
Det här är prinsessan Sofia
Slå på ljud

2016 kunde Svensk Dam avslöja att prinsessan Sofia höll på att genomföra en drastisk förändring av sitt utseende. För att åstadkomma detta använde sig Carl Philips maka av toppmodern teknologi.

Det rörde sig om en tandställning av modellen Invisalign. Den består av ett antal genomskinliga och avtagbara skenor som byts ut varannan vecka. Målet är att få tänderna att flytta närmare varandra och minska eventuella gluggar. Inför behandlingen sitter tandläkaren med ett datorprogram, där han eller hon kan få en prognos på hur tandraden kommer att se ut.

Prinsessan Sofia har ändrat sina tänder

Sofias tänder har ändrats – det ser man tydligt på bilderna.

Sofias tänder har ändrats – det ser man tydligt på bilderna.

Det har gått fyra år sedan Sofia började använda tandställningen. Och nu kan man också se skillnaden.

Svensk Dam har varit i kontakt med en tandläkare, som fått se för- och efterbilder på Sofia. Tandläkaren vittnar om att är tydligt av Invisalign haft effekt.

– Tänderna är korrigerade med någon typ av tandställning och det ser ut som om hon har kompositfasader från mitten till tand nummer fyra på båda sidor. Det är därför tandraden är bredare nu än tidigare, berättar tandläkaren.

Sofia ler gärna på bild.

Sofia ler gärna på bild.

Det är svårt att inte ryckas med i Sofias goda humör!

Det är svårt att inte ryckas med i Sofias goda humör!

“Hon bär på en mystik”

Det är alltså inget du inbillat dig: det finns en skillnad på Sofias tandrad, då och nu.

– Hon representerar Sverige i tiden. Hon har ett otroligt folkligt genomslag, för att hon är alldeles lagom. På det sättet är hon som en “Silvia junior”, om du förstår vad jag menar. Hon är samma blandning av mjukhet och hårdhet och värme och kyla. Precis som prins Daniel kom hon utifrån, men hon kändes mer färdig att kliva in i kungahuset än Daniel. Hon är tydligare i sin framtoning.  Hon är extrovert, men bär ändå på en mystik. 

Foto: TT