Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias intima fest med ABBA-stjärnan – skedde i yttersta hemlighet

29 aug, 2023, 10:30 

Nu avslöjas prinsessan Sofias hemliga midsommarfirande.

Annons

Midsommar är en tradition som kungafamiljen sällan tummar på. I år blev det dock ett helt annat firande, långt ifrån sitt älskade Solliden, då både kronprinsessan och kungen hade kungliga uppdrag i anslutning till högtiden.

Prinsessan Sofia hyllas: ”En social talang”Brand logo
Prinsessan Sofia hyllas: ”En social talang”

– Det här är väldigt, väldigt ovanligt. Firandet på Öland har varit en tradition som hela familjen länge har värnat om. Kungen kan knappast vara glad över att han nu istället behöver jobba på midsommarafton, sa Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall efter beslutet.

Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia firade midsommar utan kungafamiljen.

Sofias och Carl Philips hemliga firande

De enda som inte hade några uppdrag i kalendern var prinsessan Sofia och prins Carl Philip, och när kungafamiljen inte kunde samlas på Öland fick de helt enkelt styra upp ett eget midsommarfirande.

Annons

Hur prinsparet tillbringade midsommarafton har varit oklart – fram tills nu. Svensk Damtidning kan nu avslöja att midsommarfirandet ägde rum i en lantlig miljö, inramad av en obeskrivligt vacker natur och grönska.

– De såg så lyckliga ut och tycktes verkligen njuta av midsommarfirandet, säger en person som strosade förbi.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia firade midsommar i en lantlig miljö.

Firade med ABBA-stjärna

Men Sofia och Carl Philip var inte de enda kändisarna på festen. Bland gästerna skymtades även ABBA-stjärnan Benny Andersson, som med all sannolikhet njöt av både sill och västerbottenpaj tillsammans med prinsparet.

Några bilder från firandet fick vi dock inte. Sofia har de senaste åren lagt upp bilder på sitt midsommarfirande, men i år valde hon och Carl Philip att anamma ett mer privat firande.

Förhoppningsvis väljer de att dela med sig av firandet nästa år, för vem älskar inte att se somriga bilder på det glada prinsparet?

Benny Andersson
Benny Andersson var med under midsommarfirandet.

Foto: TT

Annons