Sofias kroppsbeslut visar sanningen – agerandet ifrågasätts

Prinsessan Sofia har fått nog av rasismen!
Inför Carl Philips och Sofias bröllop fanns det en fråga som var på allas läppar, skulle hon visa upp sin tatuering?
Annons

Varje gång det är ett kungligt bröllop på gång är det oundvikligen stort fokus på bruden och vad hon ska ha på sig. Vad blir det för klänning, och, kanske framför allt, vad blir det för tiara?

När Carl Philip och Sofias stora dag närmade sig så var spekulationerna om möjligt ännu mer angelägna. Det skulle antagligen bli det sista kungliga bröllopet på många år hemma i Sverige, och paret hade hela landets uppmärksamhet riktad mot sig. Men den här gången var det inte bara de vanliga diskussionerna om tiara och klänning, utan även en högst personlig detalj kring Sofia, nämligen hennes tatuering.

Annons

Annons

Skulle Sofia visa upp sina tatueringar?

När hon först presenterades som Carl Philips flickvän var det ett beslut från prinsen som väckte mycket känslor. Visserligen hade vi sedan tidigare fått lära känna Daniel, en “folkets prins” som Victoria träffat på gymmet, men Sofia var på en helt annan nivå, i och med hennes tid som dokusåpastjärna och lättklädd modell i herrmagasin. Hennes tatueringar var ett spår för den här tiden, och en symbol för det “vanliga”. Det spekulerades framför allt om den som föreställer en sol och var placerad i nacken, skulle hon välja en klänning och en frisyr som visade tatueringen, eller skulle hon ta tatueringens synlighet i beaktning och dölja den på sin bröllopsdag.

– Ja, Sofias nacktatuering var definitivt en av de stora snackisarna inför bröllopet. Och de flesta trodde nog att hon antingen skulle ha lasrat bort den, eller valt en klänning utan ryggdekolletage, säger Svensk Damtidnings hovreporter Helena Wiklund, som bevakat kungahuset i många år.

Sofia bröllopet
Sofia hyllades efter bröllopet för att hon inte gömde vem hon var och vad hon gjort.
Annons

– Men Sofia visade att hon stod för alla sina tre tatueringar – även den i nacken. Och den hamnade verkligen i fokus under själva vigseln, den lyste som ett statement där ovanför den vita spetsen. Reaktionerna var nog rätt blandade, två falanger kanske man kan säga. Många tyckte att det var starkt gjort av henne, och andra var rätt upprörda, säger Helena.

Vi vet alla vad valet föll på. Hon hade håret i en elegant uppsättning som lämnade nacken fri, och klänningens skärning upptill lämnade axlarna nästan helt bara och därmed även nacken. Tatueringen syntes tydligt, och Sofia visade att hon inte har några planer på att dölja något av sitt förflutna.

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Sofias kroppsbeslut visar sanningen – agerandet ifrågasätts”

 1. Regina Lindholm skriver: 2 september, 2020

  Hur många gånger har jag inte läst det här? 10?


 2. Liljan skriver: 2 september, 2020

  Men Herre Gud vilket tjafs om någonting så vanligt som en tatuering!! Hon står upp för sitt tidigare leverne å därför har Sofia min FULLA respekt. Tack för mej.


 3. Leo skriver: 2 september, 2020

  Finns det inget intressantare att skriva om än S, rikta blicken utanför landets gränser!


 4. Lotta skriver: 2 september, 2020

  Hur många gånger ska vi läsa om Sofias tatueringar? Vi har läst om det varje vecka nu. Det är väl ingen som blir upprörd av tatueringar 2020. Hitta på något nytt.


 5. charlotte skriver: 2 september, 2020

  Även om jag ogillar tatueringar både på män och kvinnor kan jag tycka att Sofias kompassros i nacken visar på en tanke bakom handlingen. Hon är en free mind och följer sitt hjärta.


 6. Maritta skriver: 2 september, 2020

  Avdelning”Gamla nyheter “. Så tröttsamt.


  1. Ulla Lundell skriver: 3 september, 2020

   Håller med Maritta till 100%

   Ulla


 7. Fundersam skriver: 4 september, 2020

  Låt tjejen få vara den enkla person hon är. Tatueringarna passar bra in. Att kungen vill göra henne till en annan genom att ge henne HKH status är det tokiga. Ingen kan väl begära att Carl Philip ska ifrågasätta något som gäller hans fru.


  1. ananas skriver: 4 september, 2020

   Berätta gärna vad du menar med en ”enkel person”. Jag tycker det låter väldigt nedlåtande!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar