Sofias kroppsbeslut visar sanningen – agerandet ifrågasätts

Prinsessan Sofia har fått nog av rasismen!

Inför Carl Philips och Sofias bröllop fanns det en fråga som var på allas läppar, skulle hon visa upp sin tatuering?

Varje gång det är ett kungligt bröllop på gång är det oundvikligen stort fokus på bruden och vad hon ska ha på sig. Vad blir det för klänning, och, kanske framför allt, vad blir det för tiara?

När Carl Philip och Sofias stora dag närmade sig så var spekulationerna om möjligt ännu mer angelägna. Det skulle antagligen bli det sista kungliga bröllopet på många år hemma i Sverige, och paret hade hela landets uppmärksamhet riktad mot sig. Men den här gången var det inte bara de vanliga diskussionerna om tiara och klänning, utan även en högst personlig detalj kring Sofia, nämligen hennes tatuering.

Skulle Sofia visa upp sina tatueringar?

När hon först presenterades som Carl Philips flickvän var det ett beslut från prinsen som väckte mycket känslor. Visserligen hade vi sedan tidigare fått lära känna Daniel, en “folkets prins” som Victoria träffat på gymmet, men Sofia var på en helt annan nivå, i och med hennes tid som dokusåpastjärna och lättklädd modell i herrmagasin. Hennes tatueringar var ett spår för den här tiden, och en symbol för det “vanliga”. Det spekulerades framför allt om den som föreställer en sol och var placerad i nacken, skulle hon välja en klänning och en frisyr som visade tatueringen, eller skulle hon ta tatueringens synlighet i beaktning och dölja den på sin bröllopsdag.

– Ja, Sofias nacktatuering var definitivt en av de stora snackisarna inför bröllopet. Och de flesta trodde nog att hon antingen skulle ha lasrat bort den, eller valt en klänning utan ryggdekolletage, säger Svensk Damtidnings hovreporter Helena Wiklund, som bevakat kungahuset i många år.

Sofia bröllopet

Sofia hyllades efter bröllopet för att hon inte gömde vem hon var och vad hon gjort.

– Men Sofia visade att hon stod för alla sina tre tatueringar – även den i nacken. Och den hamnade verkligen i fokus under själva vigseln, den lyste som ett statement där ovanför den vita spetsen. Reaktionerna var nog rätt blandade, två falanger kanske man kan säga. Många tyckte att det var starkt gjort av henne, och andra var rätt upprörda, säger Helena.

LÄS MER: Prinsessan Sofia – här är alla hennes tatueringar

Vi vet alla vad valet föll på. Hon hade håret i en elegant uppsättning som lämnade nacken fri, och klänningens skärning upptill lämnade axlarna nästan helt bara och därmed även nacken. Tatueringen syntes tydligt, och Sofia visade att hon inte har några planer på att dölja något av sitt förflutna.

Foto: TT