Sofias liv som trebarnsmamma – dolda kampen med småprinsarna

23 jan, 2023, 05:00 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

Att vara både prinsessa och trebarnsmamma verkar inte vara helt lätt.

Annons
Carl Philip och Sofia om sönerna
Carl Philip och Sofia om sönerna

Tre av prinsessan Sofias och prins Carl Philips absolut största dagar i livet är den 19 april 2016, den 31 augusti 2017 och den 26 mars 2021. Då föddes deras tre små prinsar, Alexander, Gabriel och Julian.

Nu börjar pojkarna bli stora: Alexander började skolan i höstas, i år får han sällskap av Gabriel och Julian går numera på förskola.

Väl hemma på villa solbacken blir det en hel del bus bröderna emellan – en hel del att hålla koll på med andra ord!

Samtidigt har både Sofia och Carl Philip fullspäckat schema som arbetande medlemmar i kungafamiljen – och diverse andra engagemang. Och nu får Sofia ta sig an föräldrarollen på egen hand.

Prinsessan Sofias hårda arbete

Sofia är inte den som ligger på latsidan. Hon har ofta flera olika åtaganden i den kungliga kalendern, och utöver det arbetar hon aktivt med Project Playground, stiftelsen hon startat som jobbar för barns och ungas trygga barndom.

Annons

– Det vi lägger ut i kalendern är inte allt som Sofia gör utan hon jobbar hela tiden med sin stiftelse och andra projekt i kombination med att hon tar hand om sina små barn. Men det är inget som läggs ut i den officiella kalendern utan det är ett pågående arbete, har hovet informationschef Margareta Thorgren tidigare sagt till Svensk Dam.

Fina prinsfamiljen!

Prins Carl Philip har lämnat Sverige – Sofias kamp

Att se efter busfröna som alla tre numera har mycket spring i benen tar nog en hel del energi när de är två – att göra det på egen hand lär ju därför vara desto svårare! Och nu är Sofia ensam hemma på villa Solbacken med sina söner – Carl Philip har nämligen begett sig till kock-VM i Frankrike.

Nu har det ju även varit helg vilket inenbär att alla tre pojkarna varit lediga från skola och förskola, ja troligen har det varit några hektiska dagar för Sofia, som också nyligen var sjuk.

Annons

Men i dag är det sista dagen av världsmästerskapet i Frankrike, så snart är Carl Philip hemma igen så Sofia kan pusta ut!

Foto: TT

Annons