Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias lycka! Kungens urgulliga present till prins Julian

20 sep, 2023, 10:00 

Wow – vilken fin present!

Annons

Kungen har blivit farfar/morfar hela åtta gånger, och alla med barnbarn vet att varje upplevelse är helt unik. Det senaste tillskottet var prins Carl Philip och prinsessan Sofias son prins Julian, som kom till världen 2021.

Nu har Julian fått en gåva – överlämnad av sin älskade farfar!

Här är bildbevisen: Silvia älskar sina barnbarn!Brand logo
Här är bildbevisen: Silvia älskar sina barnbarn!

Drottning Silvias första ord om prins Julian

Att kungaparet älskar sina barnbarn, ja, det är varken förvånande eller oväntat. Särskilt är det Silvia som gärna pratar om sina småttingar. Och hon har ju välsignats med en liten bebis nästan varje år nu!

Senast var som sagt Julian 2021. Och han charmade Silvia från första stund.

– Det är en väldigt fin liten man. Han är så liten än men det är en fantastisk glädje och han mår bra, allt är fint, sa hon då om nytillskottet.

Annons

Kungaparet har alltså fem barnbarn i Sverige, och tre i Florida – där hennes små popcorn bor. Det är faktiskt vad Silvia kallar Leonore, Adrienne och Nicolas:

– Eftersom de är så små och snabba och precis överallt.

Drottning Silvia och prins Oscar
Under kungens firande fick Silvia tillbringa värdefull tid med sina barnbarn, däribland prins Oscar.

Kungens fina present till prins Julian

Nu har kungen en ljuvlig gåva att ge till sitt barnbarn Julian. I samband med kungens 50 år på tronen har han överlämnats en hel del gåvor för att firas, men en var faktiskt tänkt att han skulle ge till just Julian.

Enligt flera tidningar, däribland Expressen, fick han av Halmstad kommun en barnbok, "Kotten som försvann", som Julian ska få då eftersom han är hertig av Halland.

Ja, detta kommer säkerligen bringa en hel del lycka på villa Solbacken.

När kungen intervjuades av Kupé tidigare i år fick han frågan om hur livet är med alla barnbarn. Då blev kungen genast djup.

– När man får barnbarn får man en större medvetenhet om livets gång och att det finns någon som som kommer efter en. Någon som, så att säga, tar över stafettpinnen i framtiden. Så självklart vill vi alla lämna efter oss en bättre planet och värld.

Foto: TT/Kungliga hovstaterna

Annons