Sofias mamma och pappa får vänta på förlovningen

Carl Philip står Sofias föräldrar nära, men än väntar ingen förlovning utan prinsen har tankarna på annat håll…

Nu är prins Carl Philip klar med sin utbildning till lantmästare som han har läst till på lantbruksuniversitetet i Alnarp. Han är mogen i rollen som prins av Sverige. Men Sofia får vänta på ringen. Prinsen har andra saker att tänka på nu än förlovning och bröllop. Det lär dröja en tid innan bröllopsklockorna ringer för Madeleines och Victorias bror….

Gör debut

Motorsporten går före allt i vår. Prins Carl Philip gör i maj debut i kungaklassen STCC – Elitserien i Racing 2013 där han kommer att köra en Volvo S60 för Volvo Polestar Racing.

– Jag är oerhört glad och förväntansfull inför den här nya satsningen. Det här blir definitivt den största utmaningen hittills i min racingkarriär, säger prins Carl Philip.

I april väntar många timmars träning och förberedelser för prinsen.Sofia kommer sannolikt att stötta sin pojkvän.

WestCoast Racings teamchef Dick Jönsson-Wigroth är imponerad av prins Carl Philips framfart:

– Jättekul och bra för svensk racing att Carl Philip testar, han vågar göra det andra bara drömmer om.

Blir tufft

–Det kommer att bli tufft men jag hoppas att alla ger honom chansen att växa in i rollen på ett sätt som han förtjänar. Vi ska vara glada att vi har en prins som ger motorsporten den här uppmärksamheten, säger Dick Jönsson-Wigroth vidare.

Hålla tummarna

I vår får familjen Hellqvist hålla tummarna för kungasonen när han kör sina åtta racing-lopp.

Sofias pappa Erik Hellqvist gratulerade prinsen och dottern efter skidloppet.

Tålamod

Orkar Sofia vänta? Sofia Hellqvist hade stakat sig fram i spåret – inte bara i Stafettvasan utan även i prinsessloppet- och har nu kommit i mål. Men snabbt har det inte gått. Med tålamod och kraftansträngning har hon kämpat i motvind. Hon lär få vänta lite till. Det blir ingen förlovning i vår då prinsen har fullt upp med sin satsning på de viktiga biltävlingarna.

Paret bor tillsammans på Djurgården.

Sofia är sedan en tid tillbaka officiell sambo med prins Carl Philip ute på Djurgården. Även om paret inte har förlovat sig officiellt, följer Sofia Hellqvist numera med både till kungliga begravningar och bröllop.

Det lär bli fler tillfällen som prins Carl Philip får hejarop och gratulationer av Sofias föräldrar. Här ser vi Marie Hellqvist, Sofias mamma, krama om prinsen. I maj kan hon heja vid racingbanan. Marie Hellqvist älskar själv att köra fort, men inte i bil utan på motorcykel.

Marie Hellqvist, Sofias mamma, arbetar med marknadsföring på Rullpack i Älvdalen.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: All over press, IBL

Läs mer:

Carl Philip kör hårt i vår>>