Sofias markering mot Madeleine – svägerskan saknas

Prinsparet följer inte prinsessan Madeleines nya privata konto på Instagram.

Prinsessan Madeleine har efter många år skapat ett privat konto på Instagram för att dela med sig av bilder till sina närmaste. Men det finns ett konto som ännu saknas bland hennes följare.

Prinsessan Madeleine har länge velat hålla sig åt det mer privata hållet. Och det har märkts även i sociala medier. Där har hon det officiella kontot "princess_madeleine_of_sweden", med över 260 000 följare, men det använder hon endast i formella syften.

Men nu har Madeleine skapat ytterligare ett konto – ett privat konto under namnet "Leni82". Det är alltså inte öppet för allmänheten utan är bara till för hennes nära och kära.

På detta sätt kan hon vara nära familjen trots att de egentligen har flera mils avstånd mellan varandra.

Prinsparet följer inte Prinsessan

Men det finns ett viktigt konto som inte följer prinsessans privata konto.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har ett konto på Instagram under namnet "Prinsparet" med hela 272 000 följare. Där följer de bland annat kungahuset och Madeleines officiella konto – men inte hennes privata.

LÄS MER: Prins Philips testamente: Hemliga arvtagarna avslöjade

Enligt uppgifter till Svensk Damtidning är det främst prinsessan Sofia som sköter prinsparets konto. Så varför har hon inte börjat följa Leni82?

Det har ryktats en hel del kring prinsessornas relation till varandra, mycket på grund av Madeleines relation till Carl Philips ex Emma Pernald.

Prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine på Victoriadagen 2019.
Karin Trnblom/TT

Prinsessan Sofia vill inte påminnas av exet

Carl Philip och Emma var ett par i tio år och enligt uppgifter har Sofia inte varit helt bekväm med hennes nära band till familjemedlemmarna.

Bland annat krävde Sofia att en del nya möbler behövde inhandlas då de hade för mycket kopplingar till exet.

– Sofia vill inte ha någonting att göra med prinsens ex-flickväns saker. En ny säng var ett absolut måste, har en närstående till paret tidigare berättat för Svensk Damtidning.

Förvånande detaljen på Madeleines bröllop

När Madeleine och Chris O'Neill gifte sig i Slottskyrkan 2013 så var det Madeleine själv som skötte placeringarna, och då fanns det en förvånande detalj.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines lyxgåva från Chris: "Den är i miljonklassen"

"Det enda som var lite förvånande var att Madeleine hade placerat sin väninna Emma Pernald närmare altaret än Sofia. Det var en liten markering från Madeleines sida att Carl Philips exflickvän faktiskt stod henne närmare än Sofia, men en dag som denna var det ingen som lade märke till det – ingen utom Sofia", har vår chefredaktör Johan T Lindwall skrivit i sin bok "Carl Philip – prinsen som aldrig fick bli kung".

Men prinsessorna har på senare dagar setts närma sig varandra på olika tillställningar, och vad vi vet är de i dag goda vänner. Så varför Sofia ännu inte följer Madeleines privata konto – det återstår att se.

Foto: TT