Sofias minisemester med prins Alexander

prinsessan sofia prins alexander gothia cup

Vilken toppensommar för Alexander! Förutom allt bus med kusinerna på Solliden har han även fått njuta av en egen liten minisemester med mamma Sofia. Se den nya bilden på mor och son.

Solliden, Göteborg, Gotland. Den här sommaren har vår svenska kungafamiljen verkligen kuskat runt i Sverige för att njuta av vädret på olika platser.

Alexander fick gå på fotboll med mamma

Vi har tidigare berättat att Carl Philip och Sofia lämnade Öland för att ta med sönerna till Gotland förra veckan. Läs mer om det här. Men nu visar det sig att prinsessan även hunnit med en tur till Göteborg tillsammans med äldsta sonen Alexander, 3. En ny bild, publicerad av PPG FC (Project Playground fotbollslag), visar hur hela laget fotograferas inför den stora fotbollsturneringen Gothia Cup, som varje år anordnas i Göteborg. Och tittar man riktigt noga ser man Sofia och Alexander bland alla spelare.

Nu verkar prins Alexander förvisso inte vara en särskild avundsjuk storebror. Men alla som har småbarn vet att den yngsta familjemedlemmar ofta kräver lite mer omsorg. I det här fallet prins Gabriel, 1. Därför var det säkert lite extra mysigt för den treåriga Alexander att få komma iväg på en egen liten minisemester tillsammans med mamma.

Gothia Cup är en av världens största fotbollscuper för ungdomar i åldrarna 11 till 19 år. Sofia, som ju grundade välgörenhetsorganisationen tillsammans med väninnan Frida Vesterberg år 2010, har gjort det till en tradition att åka dit och stötta Project Playgrounds lag. Att de dessutom fick ytterligare support av en liten prins var i år en bonus!

Sedan hon gifte sig med Carl Philip och blev prinsessa har Sofia, minst sagt, fått en rad nya arbetsuppgifter på sitt bord. Men att fortsätta engagera sig i Project Playgrounds arbete är fortfarande otroligt viktigt för henne och oavsett hur späckad kalendern är ser Sofia alltid till att ha tid för sin älskade ungdomar. Besöket vid Gothia Cup är bara ytterligare ett exempel på det.

Foto: TT

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: