Sofias nya plan för Alexander och Gabriel

prinsessan sofia skyddar barnen

Sofia har en ny plan för Alexander och Gabriel. Prinsessans nya bild på pojkarna har väckt frågor.

Sofia går sin egen väg. Det har hon alltid gjort. Nu har prinsessan dessutom gjort vissa förändringar när det kommer till barnen, prins Alexander och prins Gabriel.

Under söndagen firade den prinsfamiljen Fars dag ute på Haga. Carl Philip och Sofia tog med sina söner till det omtalade Fjärilshuset, i Hagaparken, och under den mysiga utflykten valde prinsessan att ta en bild på pojkarna.

Prinsessan Sofias nya strategi

Många har dock reagerat på att bilden är tagen bakifrån och att det endast är prinsarna bakhuvuden som visas. Och spekulationerna om varför Sofia väljer att inte visa barnens ansikten kan delas i två läger.

En del tror att det handlar om kungens beslut att krympa kungafamiljen och frånta fem av barnbarnen sina HKH-titlar. Carl Philips och Sofias barn kommer att växa upp utan ansvar över den kungliga representationen och de kommer i princip att kunna betraktas som privatpersoner. Kanske var det just det som prinsessan hade i åtanke när hon valde att fotografera barnen från en vinkel som inte visade deras ansikten.

Många frågor om nya bilden på Alexander och Gabriel

En annan teori handlar om prinsparets hjärtefråga. Via sin stiftelse arbetar ju Carl Philip och Sofia aktivt med att ge barn och unga en tryggare tillvaro på nätet. Och kanske är det därför de har bestämt sig för att publicera lite mer anonyma bilder på Alexander och Gabriel. Även om de inte har kvar sina HKH-titlar så kommer det ju alltid att finnas ett väldigt stort allmänintresse för prinsarna och kanske vill föräldrarna skydda dem från negativa kommenterar i sociala medier.

Oavsett vad som ligger bakom Sofias nya strategi så är det en väldigt fin på Carl Philip och sönerna.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: