Sofias nya uppdrag: Ny medlem i Svenska hjältar Juryn

Prinsessan Sofia, Kung Carl

Kungens beslut ställde Sofia inför ett svårt dilemma.Men nu kommer prinsessan äntligen med ett glädjande besked om sin framtid.

Sofias liv har tagit en ny vändning i sitt liv efter det tuffa beslutet från kungen förra hösten, när han uteslöt Carl Philip och Sofias barn från kungahuset – och det meddelades att prinsparets offentliga uppdrag skulle minska.

Men den tuffa coronavåren hindrade Sofias nya liv från att ta fart. Hon fick aldrig chansen att hitta och forma sin nya roll.

Men nu kommer glädjande besked från Sofia om hennes framtid! Prinsessans är klar för en ny roll: en av jurymedlemmar i årets Svenska hjältar-juryn. Sofias nya uppgift kommer bestå av att välja ut nya hjältar tillsammans med de andra jury medlemmarna.

– Svenskar Hjältar handlar om viktiga budskap som medmänsklighet och civilkurage, säger Sofia till Aftonbladet.

Det nya uppdraget för Sofia

Det nya spännande uppdraget kommer bestå av att handplocka vinnare i sex stycken kategorier till Svenska hjältar galan som äger rum i december. Tillsammans med de andra jurymedlemmarna kommer de utvalda hjältarna presenteras av jurymedlemmarna under galan. Inför en fullsatt publik på Cirkus i Stockholm 2016 delade Sofia ut pris för årets eldsjäl hyllade hon Per Johansson för hans insatser.

Sofia får sällskap i juryn av kända namn som programledaren Kristin Kaspersen ärkebiskop Antje Jackelén, komiken Kodjo Akolor , förbundskaptenen Janne Andersson och skådespelaren Morgan Alling.

Prinsessan Sofia

Sanningen om Sofias nya jobb

Sofias syfte med uppdraget är att hon vill lyfta fram viktiga och berörande insatser. En av kategorierna som Sofia ska utse en vinnare till är årets vårdhjälte. Detta uppdrag är något som Sofia känner sig hedrad över.

– Vi behöver mer medmänsklighet, säger hon till Aftonbladet

Men uppdraget är tufft. Att utse en hjälte är svårare än vad man tror. Sofia berättar för Aftonbladet vad en hjälte är för henne:

– Min definition av en hjälte är en person som ser sina medmänniskor och agerar när någon behöver hjälp.

Hovets besked om Sofias nya beslut om framtiden

Sofia är inte den första kungliga prinsessan som suttit i Svenska Hjältar juryn. Prinsessan Christina har suttit som ordförande i juryn i flertal år. Hovets informationschef Margareta Thorgren kommenterar Sofias beslut:

– Svenska hjältar-galan är ett bra initiativ. Tidigare år har även prinsessan Christina ingått i juryn. Nu fick prinsessan Sofia frågan och hon valde att tack ja. Det ser vi på hovet som positivt.

I December kommer vi se Sofia på galan och följa prinsessan Christinas fotspår.