Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias oberäkneliga beteende – går bara att hoppas!

28 mar, 2024, 17:00 
Prinsessan Sofias beteende kring påsk väcker frågetecken.
Annons
Det här är prinsessan SofiaBrand logo
Det här är prinsessan Sofia

Påsken är en högtid som hela kungafamiljen tar på allvar. Varje år försöker de se till att ta långledigt, så de kan tillbringa tid tillsammans och bara vara i varandras sällskap.

Förra året drog kungaparet till sin fjällstuga i Storlien. Då hakade även prins Carl Philip, prinsessan Sofia och småprinsarna prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian på.

I ett snötäckt landskap, och med skidkläderna på sig, skickade kungaparet en fin påskhälsning till det svenska folket med den traditionsenliga påskfrasen ”glad påsk”.

Annons

Sofias och Carl Philips påskhälsning

Även prinsparet älskar att ta på sig pjäxorna, stoppa ned dem i skidorna, linda stavarna runt händerna och glida fram i skidbackarna när det vankas påsk.

Detta är ingen hemlighet. Carl Philip och Sofia flera gånger delat bilder från påskfirandet i backarna – och det är tydligt att skidintresset förts över på barnen.

”Glad påsk från vackra fjällen!”, skrev man i ett inlägg 2022.

Oberäkneliga beteendet

Samtidigt är Sofias och Carl Philips beteende kring påsk oberäkneligt. Det är inte varje år som de delar med sig av sitt påskfirande och ingen kan riktigt veta hur det kommer att bli i år.

Kanske blir det en ny vända till fjällstugan i Storlien? Den har ju varit i kungens ägo i över 90 år och kommit att bli en kär mötesplats för hela familjen.

– Den har varit i familjens ägo sedan 1932 och mina föräldrar var där många gånger. Det var också där som våra barn lärde sig att uppskatta vintersporter – och nu åker våra barnbarn skidor i samma backar, har kungen berättat.

Ja, det går bara att hoppas på att prinsparet bestämt sig för att dela sitt påskfirande med svenska folket i år!

Prins Gabriel, prins Alexander och prinsessan Sofia
Vad prinsessan Sofia och prins Carl Philip hittar på med sina småprinsar i påsk återstår att se.Karin Törnblom/TT

Foto: TT/Instagram

Annons