Sofias och Carl Philips beslut: Lämnar – väljer bort kungen och drottningen

21 dec, 2022, 19:12 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318Indra Nordemar

Carl Philip och Sofia lämnar kungen och drottningen – mitt under jul.

Annons
Prinsessan Sofias känslosamma tal från Älvdalen: ”En plats för framtidstro”
Prinsessan Sofias känslosamma tal från Älvdalen: ”En plats för framtidstro”

Det är fullt hus hemma på Villa Solbacken.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har tre småprinsar att se efter. Alexander, storebrorsan, är numera sex år och började i höstas skolan. Gabriel, ett år yngre, börjar också komma in i busbyxorna, och lille Julian med sina knappa två år på nacken.

Ja tre brorsor, men också två husdjur. Det var bara här om månaden som Svensk Dam avslöjade att prinsparet utökat familjen. Förutom hunden, borderterriern Siri, har de också skaffat en ödla: Blixten.

Men nu står julafton runt hörnet! Så vad händer med djuren? Inte kommer de att sätta sin fot på slottet i alla fall. Prinsfamiljen kommer nämligen ta sitt pick och pack och bege sig – till familjen Hellqvist.

Annons

Carl Philip och Sofa dissar kungen och Silvia

Mamma Maria och pappa Erik bor än i dag kvar i Kåtilla i Älvdalen, byn i orten där Sofia har skapat sina barndomsminnen. Och fler minnen ska skapas, för i år tar Sofia med sig sin familj och firar jul där uppe.

Kungaparet julafton 1976.

Tråkigt för kungen och drottning Silvia, men en fröjd för prinsens svärföräldrar.

Inte heller kronprinsessan Victoria och prins Daniel, Estelle och Oscar kommer fira jul med kungaparet, de beger sig nämligen till Ockelbo, där Daniel en gång i tiden bodde, och där hans föräldrar Ewa och Olle Westling ännu håller hus.

Kungafamiljens jul – på olika håll

Som tur är har prinsessan Madeleine precis kommit hem! Och Silvia är förstås överlycklig – äntligen får hon umgås med sina tre USA-barnbarn igen!

Annons

"De firar jul med oss. Kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip firar med sina svärföräldrar i år. Vi skulle vilja ha dem med oss också, men man måste vara rättvis.”, säger Silvia i en ny intervju till tyska Bild.

Silvia fyller ju år den 23 december, förhoppningsvis och troligtvis kommer hon då få umgås med alla sin barn och barnbarn! Sedan lär de bli en del julmys även i mellandagarna.

Foto: TT

Annons