Sofias och Carl Philips uppdrag utanför kalendern

Sofias och Carl Philips uppdrag utanför kalendern

Bakom kulisserna trappar prinsparet Sofia och Carl Philip upp, något som bevisas på nya bilder.

Som vi skrev om i förra veckan har många uppmärksammat hur få uppdrag prinsessan Sofia haft i den kungliga kalendern under den senaste tiden.

– Prinsessan Sofia arbetar ständigt. Hennes arbete sker dock inte alltid i offentligheten, konstaterade hovets informationschef Margareta Thorgren då.

Och nu får vi ett bevis på det. Ett företag har lagt upp en bild från ett möte de haft med prinsessan Sofia och prins Carl Philip. Ett möte som de inte avslöjade på sin Instagram och som inte heller stod i den officiella kungliga kalendern.

Företaget de träffade heter (passande nog för kungligheter) Tre kronor media och de skriver själva om mötet på sociala medier.

“Idag pratade vi näthat och dyslexi tillsammans med prins Carl Philip, prinsessan Sofia och Sofia Ewerlöf, verksamhetschef på prinsparets stiftelse.”

Prinsparets kollega på plats

Mediebyrån arbetar med bland annat med konsumentanalyser, marknadsundersökningar och kampanjstrategier, och vad syftet med mötet var är inget varken prinsparet eller mediebyrån går in på. Däremot kan vi anta att mötet hade med prinsparets stiftelse att göra i och med att stiftelsens verksamhetschef också var på plats.

Läs mer

Hovet kommenterar Sofias kalender – som gapar tom

Sofia på stor fest – se filmen när hon håller tal!

Herman Lindqvist om kungens beslut: Därför stoppas prins Carl Philip

Foto TT