Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias egna ord om privata beslutet för sönerna – är överens

08 mar, 2024, 10:00 
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har fattat ett beslut som rör sina tre söner. Här är Sofias egna ord.
Annons

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip är föräldrar till tre små söner. Som Sofia själv uttryckt det: "Livet gav mig inte bara en utan fyra vackra prinsar."

Det är tydligt att Sofia trivs bra i mammarollen, och hon är oerhört familjekär. Det märktes inte minst när prinsessan berättade om det beslut hon och Carl Philip fattat för sönerna.

Avslöjar: Madeleines & Chris nya bakslag med lyxvillan • Så ska svårt sjuke Harald komma hem igen • Bisarra spekulationerna om Kate – 3 kungliga snackisar från vecka 9!Brand logo
Avslöjar: Madeleines & Chris nya bakslag med lyxvillan • Så ska svårt sjuke Harald komma hem igen • Bisarra spekulationerna om Kate – 3 kungliga snackisar från vecka 9!

Prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine om beslutet för barnen

Det är alltid speciellt att bli mamma för första gången, och veta hur man ska navigera rollen på bästa vis. För Sofia blev det ännu lite klurigare – hon blev ju mamma till en prins, när deras förstfödde Alexander kom till världen.

Annons

Att veta hur man pratar med sina barn om deras roller och titlar kan vara knepigt. Både prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia har berört ämnet i olika intervjuer. De har ju det gemensamt att deras barn saknar kungliga titlar, men de är ju fortfarande prinsar och prinsessor.

Skillnaden blir att de inte märker av sina roller lika tydligt, som kusinerna Estelle och Oscar. Ja, Madeleines barn vet inte ens om att de fötts in i den svenska kungafamiljen.

Såhär sa Madeleine till tidningen mama 2019:

– Jag tänker att när tiden kommer så kommer de fråga och undra och då får man ta det då, men nu får de leva i sin lilla bubbla, i sin värld utan titlar.

Prinsessan Madeleine med sin familj på nationaldagen
Foto: Instagram
Annons

Prinsessan Sofias ord om tårfyllda beslutet för barnen

När det 2019 stod klart att kungen tar bort titlar från Madeleines och prinsparets barn, gjorde Sofia och Carl Philip en längre intervju med Dagens Nyheter.

De berättade då att beslutet kommer innebära en större frihet för sönerna att bilda sina egna liv. När intervjun gjordes berättade paret att deras barn ännu inte vet vad allt innebär för dem – slopade titlar och kungliga roller.

Precis som Madeleine, inser Sofia att Alexander, Gabriel och Julian en dag kommer förstå att de är prinsar. Därför har de sedan barnen var små fattat ett beslut för hur de pratar med sönerna, som berör:

Annons

– Vi inser att folk kommer att prata med dem och om dem. Vår viktigaste uppgift nu som föräldrar är väl att inbringa en positiv känsla kring ordet prins, säger prinsessan Sofia.

– Det är väldigt konkret. Mammas eller pappas ”älskade lilla prins”. Vi gör det till ett älskvärt och fint ord. I och med att andra kanske kommer att lägga andra värderingar i det ordet, så är det viktigt för oss att fylla det med positiva.

Prinsparet med familj
Foto: Instagram

Foto: TT

Annons